Pazar, Nisan 11

Los(t) Galacticos!


Real Madrid bu sezon ne çektiyse '10' lardan çekti..Önce 10 Kasım 2009'da İspanya 3.lig takımlarından Alcorcon ile 4-0'lık yenilginin rövanşında karşılaştılar ve 1-0 galip gelmelerine karşın o gün Kral Kupası'na veda eden taraf oldular.

Tarihler 1 ay öncesini gösterdiğinde Bernebau'da konuk 1-0 lık yenilginin rövanşında Lyon'du.10 Mart'ta oynanan bu maçta Madrid Lyon karşısında bir türlü istediğini oyunu sahaya koyamamış ve 1-1 lik sonuçla turu kaybeden taraf olmuştu.

Dün akşam yine ayın 10'unda kazananın bir nevi dün için küçük ama şampiyonluk için büyük bir adım atacağı karşılaşmada Barcelona'yı ağırladılar.Barcelona o önlenemez gidişini devam ettirdi Xavi'nin iki harika asistini Messi ve Pedro'nun gole çevirmesiyle maçı kazanan taraf oldu.
Guardiola'nın İniesta,Henry ve Bojan'ın 3ünü de yanında oturtması,yerine Puyol'u koyduğu Alves'i sağ açık olarak kullanması kimilerine göre Pep korkmuş sanki olarak yorumlansa da kazanan her zaman haklıdır kuralını hatırlatmak doğru olur sanırım.Real Madrid Barcelona'nın bu taktiğine karşı maç boyu bir çözüm üretemedi açıkçası.

Bunda en önemli etkenlerden biri Van der Vaart'ın etkisizliğiydi.Belki Diarra tercihi hem agresiflik yönünden farklılık yaratabilirdi ama Van der Vaart'ın da son dönemdeki çıkışına bakıldığında yanlış tercih demek pek mümkün de değil o yüzden.

Başta bahsettiğim '10' muhabbetinin son halkası Leo Messi yine golünü attı.2 tane daha fırsatı vardı ancak birinde defans diğerinde de Casillas onu önledi.Ronaldo ise bana sanki Messi golü attıktan sonra bundan psikolojik olarak etkilenmiş gibi gözüktü.Ibrahimoviç'in olmadığı 2.önemli maçta Messi yine üstüne düşeni fazlasıyla yaptı.

Tabi sadece Ronaldo'nun oyunu değil takım olarak Madrid'i kendi sahasında kontra atağa oynamaya mahkum bıraktı Barcelona.Bahis şirketleri bile maç sonunda topla oynama yüzdesinin Barca yönüne olacağına 1.25 oran veriyorlardı varın orasını siz düşünün.İşin defans kısmında da 2-3 yarım pozisyonda dikkatli olunca şampiyonluk adına son 7 maça girilirken en önemli virajı dönmüş oldu Barca.

Real Madrid'li oyuncuların maç sonu açıklama yapan hemen hepsi Barcelona'nın oyun ve taktik olarak bugün için ve genel olarak bu dönemde kendilerinden üstün olduklarını kabul etmişler.Bir tek Ronaldo'nun ''başımızı öne eğmemeli,önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor henüz halen şampiyonluk elden gitmiş değil'' sözlerine denk gelmek mümkündü.

Fikstüre baktığımızda Barcelona'nın Villareal ve ligin son haftasındaki Sevilla deplasmanları harici zorlanacağı maç yok gibi.Ki bu form grafiğiyle şampiyonluk son maça dahi kalsa Sevilla'yı deplasmanda da yeneceklerine şüphe var demek mümkün değil artık.Real Madrid'in ise en zorlu olarak gözüken içeride oynayacağı Valencia maçı var.7 maç kaldı evet ama Barcelona'nın önlenemez pas trafiği ve halen devam ettirdiği formu ile burdan şampiyonluğu vermesi mucizenin tanım olarak karşılığı olsa gerek.

Oynanmadan önce okadar çok yazıldı çizildi ki açıkçası baktım baktım aynı şeyleri yazmaktansa maç sonunda değerlendirme yapmanın daha mantıklı olacağına karar verdim ki bir nebze mantıklı olduğunu maçtan önce konuşulduğu kadar seyir zevki yüksek bir maç olmamasıyla anladım.Lyon'a elendiğinde Pellegrini gidiyor naraları atılıyordu ancak o bakımdan şimdilik ses yok.Sezon sonu şampiyonluğun kaçtığı resmileşirse gelecek sezon Mourinho'yu Bernebau'da izlemek pek de süpriz olmaz gibi.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...