Cumartesi, Ocak 9

Afrika Uluslar Kupası ve Premier Lig


Henüz 2 gün önce ingiliz gazetelerinde yer alan demeçlerinde Afrika Uluslar Kupası'nın kralı olacağını iddia eden Adebayor'un da içinde olduğu Togo milli takımı otobüsünün dün uğradığı saldırı herkesi şok etti.

İşin ilginç tarafı kupanın organizasyon komitesinden yetkililerin açıklamalarında tüm takımlara,geliş zamanlarını ve katılan oyuncuların pasaport vb belgelerini bildirmelerinin söylendiği ancan Togo milli takımı yetkililerin bu tarz bildirimde bulunmadığı gibi otobüsle gelinmemesi söylendiği halde Angola'ya otobüsle hareket ettiklerini belirtmeleri oldu.Zira Angola ile Togo arasında karayoluyla 2500-3000 km gibi bi mesafe var.Ayrıca takımın otobüsle seyahat ettiğinin öğrenilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde yer alan ve bağımsızlığını isteyen Cabina bölgesine girmemeleri gerektiğinin bildirilmiş olmasına rağmen Togo yetkilileri bu uyarıyı gözardı etmiş gibi gözüküyor.

Togo'da ülke yönetimi takımın geri dönmesi yönünde görüş bildirirken futbol federasyonu takımın turnuvaya katılması yönünde görüş bildiriyorlar.Takım içinde ki bazı oyuncular da turnuvanın başlangıcının ölen vatandaşların defin işlemlerinin yapılması sebebiyle ertelenmesini istiyorlar.

Sonuçta otobüs şöförü hayatını kaybederken takımın yedek kalecisi Obilale böbreğinden vuruluyor,takımdan bi oyuncunun Obilale ile ilgili olarak radyolara öldüğünü söylediği yazılırken,oyuncunun bulunduğu hastane doktorları söylentiyi yalanladı.

Olayın ardından zaten kar yüzünden ertelenen maçların daha sonra birikmesinin getireceği sıkıntılar yüzünden dertli olan Premier League menejerleri turnuvanın iptal edilmesi yönünde görüşler bildirdiler.

Premier Lig'den Kupaya oyuncu gönderen takımlar ve oyuncu sayıları

4:Chelsea-(Essien,Drogba,Kalou,Obi Mikel),Porstmouth:(Belhadj,Yebda,Kanu,Dindane)

2:Arsenal-(Song,Eboue),Everton-(Yobo,Yakubu),City-(Toure,Adebayor),Hull-(Cousin,Olofinjana)

1:Aston Villa:Salifou,Bolton:Shittu,Burnley:Andrey Bikey,Fulham:Etuhu,Sunderland:Mensah,Tottenham:Ekotto,Wigan:Kingson

Özellikle ligde sıkıntılı günler geçiren ve bir türlü çıkışa geçemeyen Porstmouth'un önemli 4 oyuncusunu göndermesi ve 1 ay boyunca bu oyunculardan uzak olacak olması bu turnuvanın takımı iyice dibe atmaya yol açabileceğini gösteriyor.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...