Salı, Ocak 26

Giovanni Dos Santos-Kewell-Rijkaard



Galatasaray'ın hafta sonuna kadar açıklayacağı transferi Giovanni dos Santos..Hepimizin Rijkaard Barca'sından tanıdığımız 20 yaşındaki Meksika'lı futbolcu artık neredeyse kesinleşen transferi resmiyet kazandığı takdirde Almaguer ve Borgetti'den sonra ülkemizde forma giyen 3. Meksikalı olacak.

Öncelikle dos Santos'un Galatasaray'ın ihtiyacı olan bir futbolcu olup olmadığına bakmak lazım.Keita ve Kewell gibi iki kanat oyuncusuna sahip takımda Arda'nın da bu mevkide zaman zaman kullanıldığı göz önüne alındığında bu transfere gerek var mıydı bu bir soru işareti.

Evet Jo transferi sakatlığının geçmesi sonrası ancak sezonun son 1 ayında sahalarda tam performansla yer alabilecek Baros'un yerini doldurabilecek bir transfer.Ancak Nonda'nın düşük performansı,son maçta kaçırdığı penaltıda da görülebileceği üzere kaybettiği özgüveni ve maç sonu yaptığı 'paramı versinler gideyim' açıklaması sonrası kendisi ile yolları ayırmak daha mantıklı olacaktı doğal olarak.

Galatasaray yönetimi dememek gerek çünkü bu kararın Rijkaard'a ait olduğu şu anda konuşulan şey.Nonda takımda kalırken 2ay kendisinden yararlanılmayacak olan Kewell'ın sözleşmesinin feshi gündemde.Bu konunun tartışmaya epey açık olduğu gerçek ancak şöyle de bişey var Jo gibi Elano ve Robinho'nun bulunduğu bir ortamda dahi istikrar yakalayamayan ardından gönderildiği Everton'da iyi bir performans yakalamış olmasına rağmen Christmas tatilini geçirmek üzere kimseye haber vermeden ülkesine gitmek gibi disiplinsiz hareketleri bulunan bir oyuncuyu bu takıma isteyen ve ondan verim alabileceğini düşünen adam da Rijkaard.

Şimdi dos Santos transferinde de böyle düşünmek gerek.Kewell'ın sakatlığı dolayısıyla ayrı kalacağı 2 ayın ardından bir de üst düzey performansı yakalamasının uzun süreceği düşünüldüğünde Rijkaard'ın Kewell'dan yararlanamayacağı sürede dos Santos'tan Barca'da yaptığı çıkışı burda devam ettirmesini sağlaması beklense daha doğru olur.Adnan Polat da bu fikre sahip çıkıyor olsa gerek ki söylemlerinde 'Kewell'ın dönüşü uzun sürebilir' tarzı ifadeler kullanması ona hayran olan taraftarları bu duruma alıştırmaya çalışması olarak görülebilir.

Transfer Times,Skysports gibi daha güvenilir sayılabilecek sitelerde sıklıkla geçiyor.Yönetim ve taraftarların dos Santos'a tekil olarak karşı çıkacağını hiç sanmıyorum ancak Kewell ile yolların ayrılması olaya dahil olduğu anda kalan 6 aylık süreç ve sonrasında dos Santos'un ilk kötü performansında 'niye Kewell gönderildi ki?' soruları sorulacaktır.Buna rağmen bence Rijkaard'a güvenip vardır bi bildiği demek en doğru davranış olur.

Bu arada transferin gerçekleşmesi artık an meselesi.Galatasaray tıpkı Jo gibi dos Santos'u da sezon sonuna kadar kiralık,sonrasında 8 milyon sterlin gibi bir ücretle satış opsiyonlu olarak kadrosuna katacak.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...