Salı, Ocak 19

Eduardo Salvio


Haftasonu Atletico Madrid'in 3-2 kazandığı Gijon maçında dizinden sakatlandığı haberi ile Gs taraftarlarının uefa maçlarında oynamayacağı hevesine kapıldığı Diego Forlan'ın durumu belli oldu.Önce postun asıl konusuna değinelim..

Eduardo Salvio..Özellikle geçtiğimiz yaz Fiorenta'nın 5 yıllık imza attırdığı,Ferguson'ın özellikle istediği,Juventus'un da takibinde olduğu haberlerini sıklıkla gördüğümüz 90 doğumlu Arjantin'in yeni Maradona'sı diye tabir edilen bir başka oyuncu.

Henüz 24 Ağustos 2008 gibi yakın bir tarihte Lanus forması altında Boca Juniors maçıyla ilk kez sahaya çıkan Salvio çok geçmeden ülkede herkesin dikkatini çekmiş.Tarz olarak 1.72 lik boyuyla Messi ve Lavezzi'ye benzetilen oyuncu finishing özelliğinin güçlü olmasının getirisi olarak forvet olarak da sağ açıkta da oynayabiliyor.Özellikle geçtiğimiz yaz Copa Sudanamerica 2.turunda ilk maçta sahasında River Plate'e 1-0 yenik durumda iken takımı Lanus adına son 10 dakikada iki gol atması epey dikkat çekmiş ve yukarda saydığımız takımların haricinde Cska,Napoli,İnter,Sevilla,Arsenal,Bayern gibi takımlar henüz geçen yıl bu dönemlerde ilgilenmişler.Lanus başkanı Alejandro Maron genç oyuncularn en az 1 yıl oynaması gerektiğine inandığını söylemiş ve satmamış..Sonra Juve zaten Diego'yu alınca vazgeçti transferden.

Temmuz 2009 da ciddi ilgilenen iki takım Atletico Madrid ve Manchester United'mış fakat nası olduysa Ronaldo'yu kaybeden ve şu anda Berbatov'un da sakatlığı ile tek kalan Rooney'nin yanında Tevez'i mumla arayan Ferguson bu taze wonderkidi transfer etmekten vazgeçmiş.

Salvio dün akşam Madrid'e indi.10 milyon € karşılığında gerçekleşti transferi.Kendisini şu şekilde özetliyor:''Her yerde oynayabilirim.Forvet yada orta saha farketmez kaleci ile karşı karşıya kalmak beni korkutmuyor.Benim aynadaki karşılığım sayılabilcek futbolcu ise başka bir pozisyonda oynuyor,o da Juan Roman Riquelme''

Ne diyelim Atletico Maxi Rodriguez'in boşluğunu kapatmışa benziyor.Galatasaray'ın hala forvet aradığı şu dönemde adamlar Juve'den getirdikleri Tiago'dan sonra bir de wonderkid kapıp getirdi bakalım Gs kendi eksiğini nasıl bir takviyeyle kapatabilecek.

Postun başında bahsettiğimiz konuya dönecek olursak ordan da pek iç açıcı haberler gelmedi zira dizinden sakatlandı diye taraftarları galeyana getirenler yanıldı çünkü sakatlık Forlan'ın bileğindeydi.1.-2. derece bir bilek burkulması olarak açıkladı Atletico.

Atletico Huelva'ya kaybettiği maçın ardından aksayan defansına rağmen hücum hattında hayli formda gözüküyor şu sıralar,şimdi Salvio ile daha da tehlikeli oldukları kesin,Neill transferi Gs için turu geçmesi halinde bu açıdan çok faydalı olacak.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...