Perşembe, Ocak 14

TOP 10 Surprise Passengers of South Africa for England



2010 Dünya Kupası'nın başlamasına 5aydan kısa bir süre kala Fabio Capello'nun oluşturacağı İngiltere Milli Takımı'nın nihai 23 kişilik kadrosuna girmek için oyuncular arasında yarış kızışmış durumda.

İtalyan teknik direktörün listesinin şon şeklinde karar kılması adına yarım sezondan az bir süre kaldı.Şu an devam eden ve tedavisi yetişmeyecek sakatlıklar,olası meydana gelebilecek sakatlıklar,form düşüklükleri yada aksine patlamaları bu kararda şüphesiz önemli olacak.

Fabio Capello'nun eleme grubu süreci de dahil olmak üzere kimine milli takımın başına geçtiğinden beri şans vermediği ancak doğru koşullarda doğru zamanda şans verilmesi halinde bu şansı iyi şekilde kullanabilecek futbolcuların top10 sıralamasını yapalım.

1.Joe Hart

Capello Joe Hart'a tam 1.5 yıl önce Trinidad Tobago ile oynanan ve kendisinin milli takım başında 4.maçı olan müsabakada ikinci yarıda David James'in yerine oyuna alarak yer vermiş ve bu Joe'nun ilk A milli maçı oluyordu.

22 yaşındaki kaleci şu ana kadar kiralık olarak oynadığı Birmingham City'de 20 maçın 8inde kalesini gole kapalı tutmayı başardı.David James'in Ekim ayından beri sadece tek maçta kaleye geçmesi,Ben Foster'ın Old Trafford'da süreksizliği,Joe Hart'ın DK'a gidecek 3 kaleciden biri olma şansını bir hayli yükseltiyor.

Şu ana kadar göstermiş olduğu form durumu ile rakipleri Green,Foster,Robinson ve Kirkland'ın önünde yer aldığı su götürmez bir gerçek.

2.Micah Richards

Richards İngiltere'nin milli takımda forma giyen en genç oyuncu ünvanına sahip oyuncu.2007'de Hollanda karşısında bu ünvana sahip olan Richards City forması altında bu sezon 21 maçın 14 ünde forma giydi 2 golü var.

Sezona sağ bek olarak başlayan Richards daha sonra Lescott'un ve Toure'nin sakatlık,cezalı durumlarının ardından stoper mevkiinde görevine devam etti.

2010 da Güney Afrika'ya gidecek uçakta olması için daha çok dikkat çekici performanslarda bulunması gerekiyor.Pek çok otorite defansif yönünü geliştirmesi gerektiğine inansa da yetenekli bir oyuncu olduğunu kabul ediyor.

Henüz Capello tarafından a milli seviyesinde şans bulamayan Richards'ın milli takıma seçilme için en uygun yer Glen Johnson'a yedek olmak olsa gerek.Wes Brown'ın hem form hem oynama açısından istikrarsızlığı ile birlikte son Brezilya maçındaki kötü oyunu,Gary Neville'in sakatlıklardan kurtulamaz hale gelmesi ve Luke Young'ın henüz milli takıma yeter düzeyde performanslar göstermemesi Capello'nun bu mevkide işini zorlaştıracak gibi.

3.Roger Johnson

Roger Johnson henüz İngiltere milli takım formasını herhangi bir düzeyde giymemiş bir oyuncu olsa da eski Wycombe ve Cardiff oyuncusu Johnson Birmingham'ın Premier Lig'e dönüşü ve sonrasında tüm maçlarda 90 dakika görev alan oyunculardan biri.

Johnson'ın Afrika yolcusu olması için yapması gerekenlerin başında şu andaki formunu(onun görev aldığı maçlardan 9 unda takım gol yemedi)devam ettirmesi ve Premier Lig'in klas golcüleri karşısında da bu formu devam ettirmesi halinde Capello'nun dikkatini çekeceği kesin.

Herşeye rağmen çoğuna göre Johnson kadroya girmek istiyorsa sakatlık yada ciddi form düşüklükleri gibi durumlara duacı olmak zorunda.Zira Ferdinand,Lescott,Jagielka,King ve Woodgate gibi isimler halen sakat ve durumları belirsiz.

4.Ryan Shawcross

Stoke City'nin sakatlık yaşadığı zamanlar dışında tüm maçlarında 90 dakika görev yapan Shawcross 15 yaş altında Galler forması giymişken sonrasında İngiltere U21 milli formasını iki kez giymiş ve şu an halen iki milli takım için de seçilmeye aday bir futbolcu.

Stoke City'nin ligin ortasında yer edinmesinde payı olan futbolcu aynı Roger Johnson gibi kadroda yer almak için şu anki formunu devam ettirmek ve önünde ki isimlerin eksikliklerini beklemeye mahkum olarak gözüküyor.

5.Michael Dawson

13 kez U21 forması giyen 11 kez de Sven Goran Eriksson ve Steve McClaren tarafından kadroya alınan ancak yedek kulübesinde oturan Dawson sezon başında Tottenham'da sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamamış ardından iyileşen Dawson defansın göbeğinde Bassong ile King ve Woodgate'in yokluğunu aratmazken ilk 11'de yer aldığı son 8 maçın 4ünde takım gol yemedi.

King ve Woodgate dönse bile şu andaki form durumuyla yine 11de şans bulabilecek olan Dawson'ın kadroda yer alma olasılığı yukarda bahsettiğimiz Shawcross ve Johnson'a göre daha fazla olsa da oda Afrika'da olmak için önündeki oyuncular arasında olabilecek sakatlıkların yardımına ihtiyaç duyacak gibi.

6.Stephen Warnock

U 18 ve U15 takımlarında forma giyen Warnock ilk a milli formayı Capello yönetiminde Trinidad Tobago maçında Wayne Bridge'in yerine oyuna girerek elde etti.Bu şans onu İngiltere milli formasını en kısa süre giyen oyuncular listesinin başında tutuyor şu anda.Zira Warnock sadece 8 dakika formayı giyebilmişti.

Sadece 3 maçı kaçıran Warnock geçen yaz Blackburn'den geldiği ligin en iyi ikinci savunmasına sahip Aston Villa defansının önemli isimlerinden biri.

Warnock'un kadroda yer almak için en büyük şansı Wayne Bridge'in sakatlığı.Şu an halen sakatlığı devam eden Bridge döndüğünde sene sonuna kadar form tutmakta sıkıntı yaşarsa pekala kadroda yer bulma şansı olabilir Warnock'un.Hernekadar daha önce Ashley Cole'un yerine James Milner'ı denemiş olsa da Capello'nun gerçek bir sol bek oyuncusu olarak sadece Cole ile Güney Afrika'ya gitmesi kumar olacaktır.

7.Scott Parker

Alt kategorilerde pek çok sayıda şans bulan Parker 2003 yılında Danimarka karşısında ilk kez giydiği A milli formayı toplamda 3 kez giydi.

Sondan 4. sırada kendisine yer bulan West Ham'da istikrarlı performans sergileyen yegane oyunculardan biri olan Parker Gareth Barry'nin olası sakatlığında kadroda yer bulabilir.Carrick'in henüz Old Trafford'da bekleneni verememesi,Owen Hargreaves'in henüz dönmemesi Capello'nun Lampard'ın yanına Tom Huddlestone'ın yerine pas özelliği daha üstün Parker'ı tercih etmesi daha olası.

8.Danny Murphy

2001'de İsveç'e karşı ilk milli formayı giyen Murphy'nin toplamda 9 kez bu formayı giymişliği var.

Sakatlığı yüzünden sezon başında 2 ay kaçıran eski Liverpool'lu Murphy Fulham'ın 3-0 kazandığı maçta açılış golünün sahibiydi.Premier Lig'de kendisine 9.sırada yer bulan Fulham'da şu ana kadar 4 gol atan Murphy takımının geçen sene kaldığı yerden devam etmesine destek olurken Uefa'da yoluna devam eden 32 takımdan biri olmasında da pay sahibi.

32 yaşındaki Murphy kadroda Carrick'in yerine daha tecrübeli bir isim olarak düşünülsede sakatlık faktörlerinin kadrodaki yeri adına etkili olacağı kesin.Ayrıca Murphy'nin penaltılardaki kabiliyeti de seçimi söz konusu olması durumunda rol oynayabilir.

9.Lee Catermole

Hem takımı Sunderland hem de kendi adına iyi başlayan sezon Liverpool'a karşı galip gelinen maçta dizinden sakatlanıp 3 ay sahalardan uzak kalacağının açıklanmasıyla kötüye gitmeye başladı.

Öyle ki Catermole'un oynadığı maçlarda maç başına 1.6 puan elde eden Sunderland onsuz olduğu maçlarda bu istatistiği 0.6 ya düşürmüş durumda.21 yaşındaki orta saha oyuncusu Scott Parker gibi orta sahayı etkileyecek bir sakatlık vaziyetinde 'savaşçı ruhlu' oyuncu sözü geçtiğinde tecrübe eksikliğin rağmen şans verilmesi halinde görevi layıkıyle yapabilecek isimlerden biri olduğu kabul edilebilir.

10.Bobby Zamora

Geçen yıl 35 maçta 2 gol atmasının ardından bu sezon formunda çıkış yapan Zamora şu ana kadar attığı 9 gol ve 5 asistiyle milli takım için adı geçen isimler arasına sokmayı başardı kendisini.

Takımda yer bulması için biran önce sahalara dönmesi gerekiyor.Zira sakatlığı tam da adının ciddi şekilde milli takımla anıldığı zamanla gelmesi kötü oldu yaklaşık 2 ay sonraki Mısır maçına kadar sahalara dönmesi şansını sürdürmesi adına önemli olacak.

Eğer döndüğünde formunu kaldığı yerden sürdürür ise Heskey yerine bir alternatif olabilir.Carlton Cole yada Crouch gibi isimlerin sakatlık yada form düşüklüğünde de şansının artması olası.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...