Çarşamba, Nisan 14

Kayseri bunu hep yapıyor

Henüz bu sezon başında İlhan Cavcav'ın Newcastle alt yapısından bulup getirdiği 21 yaşındaki James Troisi'nin transferinde bir takım usulsüzlükler yaşandığı öne sürülmüştü.

Gençlerbirliği kulübü Kayserispor'un oyuncuyu sözleşmesi sona ermeden ayarttığını öne sürerken Kayserispor transfer hakkında konuşmama kararı almış sonrasında işe Troisi'nin menejer olan babasının,Gençlerbirliği ile yapılan ön protokolde geçerli olan 'anlaşmazlık durumunda 1milyon$ ı verip serbest kalır' maddesini yürürlüğe koyduğu açıklanmış ve konu kapanmıştı.

Bu sezon sonunda sözleşmesi sona erecek bir diğer Kayserisporlu futbolcu Ali Turan'ın sözleşme yenilememe kararı alması ve kulübün de oyuncunun Galatasaray ile anlaştığını bildirmiş olması sonrası oyuncuyu saçma sapan bir şekilde kadro dışı bırakan,dışlayan ve hatta hala kendi sözleşmeli oyuncularıyken Galatasaray'ın maçlarını takımın bir oyuncusuymuş gibi Ali Sami Yen'de izlemesine neden oldular.

Sırf bu hareketleri bile ne kadar profesyonel! bir idarecilik anlayışına ve idarecilere sahip olduklarını gösterirken şimdi de yeni bir transfer vakasıyla gündeme girmiş durumdalar.

Kasımpaşa'nın bu sezon en dikkat çeken oyuncusu Andre Moritz ile anlaştıkları konuşulmuştu.Bugün bir radyoya bağlanan Kasımpaşa futbol şube sorumlusu Mehmet Süha Sidal'ın yaptığı açıklamaya göre Moritz bir ön protokole imza dahi atmış Kayserispor ile.

Kasımpaşa takımı küme düşmeme mücadelesi verirken Kayserispor'un,takımın en önemli oyuncusunun kulüple hiç görüşmeden direk oyuncuyla anlaşarak aklını çelmesi,hiçbir sakatlığı,sıkıntısı yokken maçlara sakat olduğunu bahane ederek çıkmamasına neden olması yine yukarda saydığımız anlayışın devamı niteliğinde.

Gençlerbirliği kulübü Troisi transferinden sonra başta Cavcav olmak üzere epey sesini yükseltmiş ancak Troisi'nin protokollere uyarak ayrılmış olması sonucu resmi bir problem gözükmemişti.Şimdi Kasımpaşa da ''sağolsun oyuncularımız Moritz'in eksikliğini hissettirmediler''--''Moritz Kayseri'ye hayırlı olsun'' modundalar.Onlar haklarını başka yollarda aramıyorlar.

Gerçi Fifa'nın;oyuncunun sözleşmesinin sona ermesine 6 ay kala ilgilenen kulüpler oyuncuyla görüşebilirler şeklinde bana göre saçma bir kuralı var.Saçma çünkü sonuçta bu tarz takım için önemi olan oyuncular özellikle daha küçük takımlardayken büyük bütçeli takımların ilgisini görünce bulunduğu takımı o güne kadar verdiği vereceği tüm destekten mahrum bırakıyor.Oyuncunun sözleşmesi bitecek,sözleşmesi yenilenmeyecek dahi olsa transfer görüşmesi yapacak olan kulübün,bu durumu,sözleşmesi bulunan kulüp yönetimini en azından haberdar etse daha doğru olmaz mı?

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...