Cumartesi, Nisan 3

Rooney United:1-Chelsea:2

Hafta içi Ancelotti Drogba'nın mide fıtığı rahatsızlığı yaşadığını,bununla yaşamaya alıştığını ancak Premier Lig sezonu sona erdikten sonra operasyon geçireceğini söylemişti.

Bu sözlerin ardından maça Anelka tek forvet olarak çıktı Chelsea.Drogba yedek kulübesinden takip ediyordu.Maça iyi başlayan taraf Chelsea idi.Anelka'nın kaçırdığı 1-2 posizyonun ardından Joe Cole ile golü de buldular.

Manchester'ın maç boyu benim gördüğüm yapmaya çalıştığı 2 şey vardı.Biri ve en çok yaptıkları şey kanatlara verdikleri topları Berbatov'un kafasıyla buluşturmak oldu.Berbatov o kafa vuruşlarını dışarı atmakta ısrar ediyordu.İkinci yarıya daha bi istekli girdi ManU.Park ile Giggs'in hemen ceza sahası önünde ki verkaçları ile tehlikeli olmaya başladılar.

Ben tam beraberlik gollerini beklerken Ancelotti maçı kazandıran hamlesini yaptı bana göre.Drogba-Anelka değişikliğinin ardından Drogba topla buluştuğu yanılmıyorsam ilk pozisyonda ofsaytta aldığı topu yukarıda gördüğünüz vuruşla İbrahimoviç'in Arsenal tavanına astığı gole benzer bir gol atarak takımını rahatlattı.Ferguson'un Nani ve Macheda hamleleri de Drogba'nın golünden 2 dk sonra biraz da şans bi golle karşılığını buluyordu.Chelsea belki golden sonra bi 5 dakika daha dayanıp topu ayağında tutabilseydi daha rahat bir galibiyet de alabilirdi.

Sonuçta Rooney'in olmayışının ciddi şekilde Chelsea'ye avantaj getirebileceğine inanıyordum.Bu sene takımı resmen sürükledi her kulvarda.Berbatov onun verdiklerinin yarısını verebilecek bir isim değil hele ileri uçta tek forvet olduğunda ve böyle zorlu rakiplere karşı.

Chelsea ilk yarıda 1-0 lık galibiyetinin ardından rövanş maçını da kazanarak Manchester'dan liderliği devraldı ve ligin bitimine 5 hafta kala avantajı eline geçirdi.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...