Perşembe, Nisan 8

Javier Hernandez Manchester United'da!


Javier ''Chicharito'' Hernandez Balcazar.. Manchester United'ın Dünya Kupası öncesinde anlaştığı ve muhtemelen bir sorun çıkmayacak çalışma izninin de halledilmesi sonrası kadrosuna katacağı kulüp tarihindeki ilk Meksikalı olacak.

Meksika'nın Chivas kulübünde oynayan Hernandez bu sezon forma giydiği 11 maçta 10 gol atma başarısı gösterince Dünya Kupası'nda yer alması garanti olmuş.2009 yılıunda ilk kez giydiği milli takım forması altında da 4 maçta 4 gol atma başarısı göstermiş.88 doğumlu kendisi.Ne diyelim bu genç yaşında adaptasyon sorunu da yaşamazsa ki Meksikalı futbolcular genelde yüksek fizik güce sahip isimler oluyorlar Premier Lig'in tempolu oyununa ayak uydurmakta çok sorun yaşayacağını da sanmıyorum.

Transferin Dünya Kupası başlamadan önce bitirilmiş olması da, Chicharito takma isimli futbolcunun göstereceği performans sonrası diğer kulüplerin transfer girişimlerinin önüne geçmek adına çok yerinde bir hareket olmuş.

Manchester bu transfer için 6 milyon pound civarı bir bedel ödeyecek.Ayrıca bu anlaşmanın bir parçası olarak önümüzdeki sezon hazırlıkları kapsamında Chivas takımının 45,000 kişilik yeni stadının açılış karşılaşmasında da yer alacak.

Manchester United taraftarları Hernandez'in yeteneklerini izlemek için Dünya Kupası'nı yada önümüzdeki sezonu beklemek zorunda kalmayacak zira İngiltere Wembley stadında 24 Mayıs'ta Meksika'yı ağırlayacak.

Demek ki 15-20 milyon € lar verilmeden de gayet genç ve yetenekli isimler alınabiliyormuş.Bunu bir kez daha görmüş olduk bu transferler.Pek tabi Manchester United'ın bu tarz bir oyuncuyla ilgilenmesi ile Türk takımlarının ilgilenmesi farklı bir durum ama scouting sisteminin önemi,oyuncuyu uzun süredir takip ediyor olmak transfer için istekli olmak pek çok şeyi kolaylaştırabilir.Kulüplerimiz ne zaman bu tarz hareketleri örnek alacak,ne zaman biz de ülkemize böyle yetenekli bir ismin genç yaşında geldiğini göreceğiz çok merak ediyorum.Bunu yapmanın okadar da zor olduğuna inanmıyorum.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...