Pazar, Mart 7

Real Madrid:3-Sevilla:2



'Bugün Bernebau'da ki herkes Sevilla'nın bu sezon Real Madrid'in karşılaştığı en zorlu takım olduğunu kabul ediyordur sanırım'

Sevilla teknik direktörü Manolo Jimenez'in maç sonundaki açıklamalarında haklılık payı sonuna kadar olsa da maçı izleyen herkes 'of ne maç oluyor beh!' demiştir içinden.Öyle ki maç sırasında messengerdan,maçı izlediğimi bildikleri halde bu cümleyi kullanan arkadaşlarım vardı.

Açıkçası ben Sevilla'nın oynadığı hangi maçla ilgilensem evvela Luis Fabiano'nun oynayıp oynamadığına bakan bir insandım son döneme kadar.Kanoute'yi de en az onun kadar beğenirim,maç sırasında da dile getirdiğim gibi ülkemize geleceği yönünde haberler çıktığında sevinmiştim de açıkçası.Ama sanki Fabiano'nun olduğu Sevilla daha bi tehlikeli gelir bana.Negredo'nun da bu yıl kritik anlarda attığı goller ile yaptığı çıkışı zaten milli takıma seçilerek resmiyete dökmüş olmasını da görmezden gelmemek ayıp olur.

Madrid özellikle Pellegrini'nin gelişinden sonra inanılmaz toparlandı ve son haftalarda bence Barcelona'dan çok daha iyi top oynuyorlar.En sondan örnek vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama Van der Vaart'ın galibiyeti getiren golünden sonra Higuain'in sevinci keza Van der Vaart'ın hırs dolu ifadesi Barcelona'nın 2 puan bıraktığı Almeria maçından sonra ayaklarına kadar gelen liderlik fırsatını ne kadar çok değerlendirmek istediklerinin bariz göstergelerinden sadece biriydi.

Üstelik bunu 0-2 geriye düşülmesine rağmen sabırla,ısrarla pas yaparak başarmaları olağanüstü.Tenerife'ye 5,Villareal'e 6 attılar bugünde attıkları 3 golün dışında benim saydığım 3 rivayetlere göre! 4 tane direkten dönen topları var onlar da girse seriye bağlayıp 7 yapacaklardı.

Şampiyonlar Ligi rövanş maçlarından önce gündüz Bayern Münih'in 1-1 le yetinmesi Fiorentina'nın sahasında ligin sonunu getirmekten başka bi amacı olmayan Juventus'a 2-1 mağlup olması,Lyon'un Boulogne deplasmanında 0-0 kalması oyuncuların akıllarının hafta içinde olduğunu gösteriyordu.Açıkçası bu maçtan önce de ben 'Real erken bi gol bulup maçı rölantide götürür Sevilla zaten Fabiano'suz Negredo tek forvet ile gol falan atamaz Real golü bulduktan sonra sıkmaz 2-0 falan alır' diye düşünüyordum.Bu maça bakarak hafta içi Lyon'u Bernebau'da perişan etmelerini bekliyorum.Şampiyonlar Ligi orası farklı olur falan denilebilir ancak bence Madrid Pellegrini'nin maç sonunda da vurguladığı gibi bu maçtan kazandığı motivasyonla çok daha farklı olacaktır rövanşta.

Hafta içi Ronaldo'nun twitter'dan şampiyonluğa takım olarak çok inandıklarını bunu istediklerini ve sabırla Barcelona'nın puan kaybetmesini bekleyip kendi maçlarını kazanmak istediklerini,zamanı gelince de Barca'yı yeneceklerini ifade etmişti.Bugün başta CR9 olmak üzere Higuain'in oyunu,Pellegrini'nin skor 0-2 iken Van der Vaart ve Guti değişiklikleri galibiyette en önemli etkenlerdi.

Ne denebilir ki? İspanyollar bugün Diyarbakır'da olan biteni haber yapıyor bizse adamların oynadığı futbola olan hayranlığımızı sabaha kadar ballandıra ballandıra anlatacak durumdayız.Bir gün bu devran döner mi?


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...