Çarşamba, Mart 10

Şampiyonlar Ligi 2.tur rövanş(Salı)


Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur rövanş maçlarından ilk ikisi dün akşam oynandı.Portekiz'de 2-1 mağlubiyetin ardından Emirates Stadı'nda Arsenal Porto'yu ağırladı.

Açıkçası maçtan önce Bendtner'in tek forvet olması ve özellikle Fabregas'ın yokluğu maçın Arsenal açısından zorlu geçebileceği izlenimini doğurmuştu bende.Zira Fabregas'sız Arsenal bugüne kadar Premier Lig maçlarında kendisi okadar golcü olmasada gol yollarındaki işlevi bakımından takımın skor yaratma adına sıkıntı çekmesine neden olabiliyordu.

Ancak Arsenal'in 88 doğumlu Danimarka'lı golcüsü Nicolas Bendtner dün akşam adeta patladı.Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde dün akşama kadar çıktığı 4 maçta yalnız Standard deplasmanında attığı 1 golü bulunan Bendtner maçı 1i penaltıdan olmak üzere hat-trick yaparak tamamladı.Arsenal'in diğer gollerini Samir Nasri ve Eboue attı.Arsenal'de Fabregas'ın yokluğunu aratmayan isim 2 asistle takımına itici güç olan Andre Arshavin oldu.

Arsenal henüz 10.dakikada bulduğu golden sonra maçı rahat bi şekilde kendi kontrolünde götürerek 5-0 ile tur atlayan taraf oldu.Maç sonunda Arsene Wenger'in Çeyrek finalde Premier Ligdeki rakiplerinden Chelsea yada Manchester ile karşılaşmak istediklerini söylemesi dikkat çekici olan şeydi.

Benim maçta dikkatimi çeken şey Bendtner'in Arsenal'in forveti olduğunun farkında değilmiş gibi durumu pek iplemeyen surat ifadeleriydi.Özellikle son penaltı da hakemin bişeyler söylerken sakızı şapur şupur çiğnemesi ve sallamıyormuş gibi havaları.Arsene Wenger devre arasında Chamakh'ı istedi.Chamakh gelse sittin sene forma şansı bulamayacaktı Bendtner.Önümüzdeki yıl Fa Cup'ın alt lig takımlarıyla oynanacak maçları haricinde forma istiyorsa sene sonuna kadar kendini göstermesi gerektiği yerde adam gayet rahat tavırlar sergiliyor.Enteresan bir karakter.



Gecenin diğer maçında Bayern Münih Alianz Arena'da ikinci golünün bariz ofsayt olduğu maçta zorlanarak 2-1 galip geldiği maçın rövanşında Artemio Franchi'de Fiorentina'nın konuğuydu.

Fiorentina'nın ilk yarıdaki istekli oyunu Vargas'ın golüyle soyunma odasına 1-0 önde girmelerini sağlıyordu.İkinci yarıda maçın da adamı seçilen Jovetic'in golü ile 2-0'ı bulan ve açıkçası tur kapısının kolundan tutan Fiorentina'nın bu sevinci 5 dakika sürüyor Van Bommel turu eşitleyen golü atıyordu.

Sonrasında bir kez daha Jovetic'le 3-1i bulan Fiorentina'ya Bayern'in karşılığı bu kez santradan hemen sonra maçın kırılma anı sayılabilecek Robben'in golüyle geliyordu.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...