Çarşamba, Mart 3

Honduras da nesi?

Milli takım bu akşam Honduras ile hazırlık maçına çıkacak.Honduras da kim lan?! sözünü çevrenizden sıklıkla duymuş hatta bizzat kullanmış da olabilirsiniz.

Honduras;bir Orta Amerika ülkesi.Ufakken her duyduğumda bana Nutella'yı andıran Guatemala ile Nikaragua arasında kalan Karayiplere kıyısı olan 7 milyon civarı nüfuslu bi ülke.Yüzölçümüne göre Türkiye'nin 1/7 si kadar bi alan kaplıyor.Ülke'nin yarısından çoğunun 18 yaş altı olması sebebiyle ülkenin yaş ortalaması 18.8 gibi çok düşük bir rakamda.

61.000 lisanslı sporcusu olan ülkenin Türkiye maçı için açıklanan 20 kişilik kadrosudaki 9 oyuncu yurt dışında top koşturuyor.Bunlardan en bilindikleri 2 yıl evvel İnter formasıyla Saracoğlu'nda Fenerbahçe karşısına da çıkan şimdinin Genoa'lısı David Suazo ve Tottenham'da 2009 yılından beri 40 civarı maça çıkan Wilson Palacios.Bunlardan özellikle Palacios benim de beğendiğim bir oyuncu öyle ki Tottenham'ın Arsenal ile karşılaştığı yerel derbi niteliğindeki maçta gösterdiği oyun ile maçın oyuncusu seçilmiş ve sonrasında orta sahadaki oyunuyla Tottenham için çok etkili bir isim olmuştu.

Akşam milli takımımızda Oğuz Çetin nasıl bir 11 çıkaracak bilmiyorum normal şartlarda Milli takımımızın Honduras'tan kadro olarak çok daha kaliteli olduğu bir gerçek ancak Honduras'ın da tarihinde 1982'den sonra 2.kez Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etmiş olması,Meksika,Amerika gibi takımları yenmiş olması Arjantin'le başa baş oyun sergileyip 1-0 mağlup olması saygı duyulması ve hafife alınmaması gereken bir takım olduklarını ortaya koyuyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...