Cuma, Aralık 18

Obrigado Roberto!



Roberto Carlos da Silva Rocha..

Bundan 10-12 sene önce hepimiz Carlos'un uzaktan şutlarını,süratini tabiri caizdir! ki ağzı açık şekilde izlerdik.Pepsi reklamlarıyla da görürdük kendisini ekranda.O sert şutları çekebilmek için ağır toplarla nasıl çalışmalar yaptığını merakla izlerdik.Fransa'ya attığı frikiği,Madrid'de oynarken Tenerife'ye sıfırdan attığı gol şüphesiz hafızalarımızdan silinmeyecektir.

Ülkemize göre yaşlı! olduğu dönemde 34 yaşında geldi Carlos İstanbul'a.2,5 yıllık serüvenine başlarken ilk hedefi bu takımla avrupa'da iş yapmaktı.Yaptı da;Fenerbahçe'nin çeyrek finale kadar çıkmasında büyük pay sahibiydi.Sahada olması takımdaki diğer 10 kişiye ''karşıda Lampard,İbrahimovic,Drogba,Kanoute varsa bizde de Carlos var'' güveni veriyordu.

Herkesin ilk golü ne zaman atacak diye beklediği,frikiklerde ''bu sefer takıyo bak izle'' yorumlarıyla beklediği ilk golünü kariyerinde nadir olan şekilde kafayla Sivasspor ağlarına bırakırken maçı takımın galibiyet sayısı oluyordu bu gol.Konya'ya 30 metreden attığı frikiği ise sadece diğerlerinin başlangıcı oluyordu.

Ülkemizde yer aldığı reklamlar,idmanlarda ve maçlardaki sempatik görüntüleri,saha içindeki profesyonelliği ile Fenerli olmayan Türk futbolseverin dahi sevgisini kazanmasını başardı.Türkiye'ye geçmişte de yıldızlar geldi,Hagi'sinden Anelka'sına kadar herkes geldi geçti ancak hiçbirinin kariyeri bukadar büyük değildi.Dünyanın en iyi sol beki olarak kabul edilen Carlos bu akşam Sheriff maçıyla Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye veda etti.

Kendisini kadrosuna katmak isteyen Corinthians ve Santos takımlarından Corinthians'ı tercih eden Carlos''un bu kararında hem ailesinin yanında olmak istemesi hemde ülkesini özlediği söyleniyor.

Şüphesiz Türk futbolu da kendisini özleyecek,belki bir gün Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada yer aldığı gibi kulüpte başka görev altında yer alır kim bilir..Teşekkürler Fenerbahçe,Teşekkürler Roberto Carlos!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...