Çarşamba, Mayıs 19

Yönetim devam dedi


Türk futbol kamuoyunun merakla beklediği basın açıklaması bugün öğlen saatlerinde Fenerbahçe Faruk Ilgaz tesislerinde yapıldı.Toplantı,Fenerbahçe Kulübü asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun seslendirdiği resmi açıklama ile başladı.

Resmi bildiride öncelikle haftalardır ligin kirli olduğunu,Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmek adına şike girişimleriyle ligi kirlettiğini ortaya atanlara seslenildi,ardından futbol takımının lig genelinde ve özellikle son haftada alnı açık bir şekilde canla başla mücadele ettiği hatırlatıldı.Açıklamanın ilerleyen kısımlarında ise başka bir Fenerbahçe kulübünün olmadığı vurgulanarak,birlik beraberlik çağrısı yapıldı.Ayrıca şampiyonluğun kaçırılmasının hemen ardından toplantıya kadar geçen 2 günde gelecek-gidecek oyuncu ve teknik kadronun değişeceğine yönelik yapılan spekulasyonlara da değinilerek,bu haberlerde yer aldığı şekilde bugün yapılan basın toplantısında Daum gidecek,şu ve bu oyuncularla yollar ayrılacak tarzı günlük kararlarla hareket edilmesinin kulübün menfaatlerine zarar vereceği söylendi.Sonuç olarak da gelinen noktada görevlerinin başlarında oldukları ifade edildi.

Asbaşkan Mosturoğlu'ndan sonra sözü alan Aziz Yıldırım'ın açıklamaları ise yine gündemi değiştirir tarzda oldu.Öncelikle edinilen başarılarda olduğu gibi başarısızlıklarda da sorumluluk aldığını ifade eden Yıldırım,kendi oğlunu bir kulübe başkan yapmasını da vurgulayarak Melih Gökçek'in,kendi işi olan siyasetle ilgilenmesini ve artık futbola karışmamasını tavsiye etti.Taraftarlara destekleri için teşekkür ederken,destekleri sırasında kulübe zarar verebilecek hareketlerden kaçınmalarını söylerken,anons konusuna da değindi ve basında yer alan 'Yıldırım anonsçuyu dövdü' haberlerine ithafen ''benim bugüne kadar kimseyi dövdüğümü gören oldu mu?'' diye sorduğunda salonda bulunan basın mensupları ve üyelerden gülüşmeler duyuldu.

Yıldırım'ın son maçlardan önce hakemlerle ilgili şaibe iddaaları ortaya atan kulüp yöneticileri ve kirli lig tanımlamasında bulunan Adnan Polat ile devlet bakanı Özak'ı hedef alan ifadeleri de vardı ancak toplantı sona erdikten sonra en büyük gündem Rüştü'nün son hafta maçları öncesinde telefonla Fenerbahçe'nin karşısına çıkan rakip takımdaki futbolcu arkadaşlarını arayarak,çıkın da yenin şunları tarzı konuşmalarda bulunduğunun iddaa edilmesi sonucu oldu.

Son olarak da transfer döneminde en iyilerini almak için fedakarlıktan kaçınılmayacağını ekledi ve kadro anlamında değişikliklerden bahseden medyaya bu konuda acele etmeyeceklerini daha henüz oturup hiçbir görüşme dahi yapmadıklarını söyledi ayrıca her türlü medyadan,doğru haber yapmalarını da rica etti.

Pazar gününden sonra bloga yazdığım yazıda bende yönetimin istifa etmesini tahmin eden hatta isteyen kısımdandım.Ancak bugün özellikle sözü aldıktan sonra her başarısızlıkta Aziz Yıldırım gidiyor haberleri yapılıyor,Aziz Yıldırım'ın hiç mi şikayet hakkı yok? diye soran başkana hak verdim açıkçası.

Göreve geldiğinden beri kulübü aldığı noktadan getirdiği nokta belli.Bu seviye bir hizmeti,bir nevi çağ atlatmayı türk spor tarihinde,bakın futbol demiyorum spor diyorum,kaç başkan yapmıştır merak ediyorum.

Medyaya yönelik şikayetlerinde de haklıydı bana göre.Fenerbahçe'nin kötü giden her maçının ardından Saracoğlu koridorlarında hakemle karşılaşan Aziz Yıldırım'ın hakemlere tehditler savurduğu ifade ediliyor gazetelerde.Akıl var mantık var cidden her maç bu adam sürekli soyunma odası koridorlarında mı geziniyor? ''Ayrıca Aziz Yıldırım anonsçuyu dövdü'' tarzı haberleri yapan bir basın mensubu o haberin altında adının geçmesinden utanmasını geçtim,bağlı olduğu medya organının bu tarz yalan haberler yapmasından hiç rahatsız olmuyor mu merak ediyorum gerçekten.Bu sadece Fenerbahçe kulübü için de geçerli değil diğer kulüpler için de yapılıyor ve gerçekten ayıp,insanda utanma olmalı.

Koca sezonunun ardından,onca konuşan eden spor yazarı,yönetici,spor adamı vs insan duruyorken hakkında konuşulabilecek neden gidip kulüpte yer aldığı seneler boyunca kulübün sevilen hatta simge isimlerinden biri olmuş Rüştü Rençber'in adı anıldı şaşırdım açıkçası.Üstelik lig bitimine 1 hafta kala yaptığı söylenen bir telefon konuşması için.

Toplantıdan kısa bir süre sonra Ntvspor'un canlı yayınına katılan Rüştü de ''iddaalar ispatlansın futbolı bırakırım'' diyerek Aziz Yıldırım'ı yalanladı ve açıkçası orada Yıldırım dediyse vardır bi keramet şeklinde Rüştü;'yü sıkıştıran Mehmet Demirkol'a da cevabını vermiş oldu.

Ya iki taraftan biri yalan sölüyor ya da Fenerbahçe'nin aldığı duyumların kaynağı sağlam değil.Ancak şöyle birşey var,Beşiktaş kulübüne gittiği günden bu yana kendisini Fenerbahçeli Rüştü olarak gören Beşiktaş taraftarının kendisini artık bir Beşiktaşlı olarak anmasını sağlayacak bu açıklamaların sebebi olan Yıldırım'ın ''O zaman Rüştü'nün yediği goller de şaibeli'' sözü direk bir iddaa değildi.Başındaki ozaman kelimesinin o cümleden önce söylenen ''Murat Şahin'in,İvesa'nın,Serkan Kırıntılı'nın yediği gollerin şaibeli olduğu''nu iddiaa edenlerin sözlerine yönelik söylenmiş bir cümleydi.

Herkesin merakle bir değişimi beklediği toplantıda oyuncular ve teknik kadro adına acele kararlar alınmadığını hatta henüz bir görüşme dahi yapılmadığını gördük.Şimdilik kesin olan birşey var ki yönetim görev süresinin sonuna kadar kulübün başında olacak.

Basketbol ve Voleybol takımlarının başarılarının zaten ortada olduğu ve önümüzdeki sezonda da hedefin final-four olacağı belirtildi zaten.Futbol takımı içinse gerekli takviyelerin yapılacağı vurgulandı.

Ben 4 sene içinde 2.kez benzer şekilde kaybedilen şampiyonluğun ardından karşılaştığımız yönetimin tutumunun soğukkanlı ve doğru olduğunu düşünenlerdenim.Basın toplantısı sırasında gerek twitter'da gerek haberlere yapılan taraftar yorumlarında yoğun tepki vardı başkana.Ben dediğim gibi Rüştü'nün yapılan açıklamada yer almasını doğru bulmasamda onun dışında yapılan tüm açıklamalarda yerinde mesajlar verildiğine inanıyorum.Bundan sonra önümüzdeki sezonun başlangıcına(15 Ağustos) kadar 3 aylık büyük bir süre var.Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi transfer konusunda özellikle,son güne kadar beklenmemesini umuyorum.Kimle ne tür görüşmeler yapılıp nasıl kararlar alınacak evet acele edilmeden ancak geç de kalınmadan oturup konuşulmalı.Bekleyip göreceğiz.

(Bu arada unutmadan tüm Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü anma,Gençlik ve Spor Bayramını kutlamayı da unutmayalım.Ata'yı saygıyla anıyoruz.)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...