Pazartesi, Mayıs 31

Lanet olsun sana İsrail!

Bu sabah İsrail askeri güçleri,Filistin'e doğru yol alan ve yalnız insani yardım(gıda,yiyecek,ilaç) içerdiği belgelerle kesin olan 3 yolcu ve 3 kargo gemisine tamamen insanlık dışı ve keyfi bir şekilde hain saldırıda bulundu.

Bugün okula gitmeden önce ağzımız açık şekilde bi yandan şaşkınlık bir yandan da kızgınlık içerisinde olanları izliyorduk.Ve bizim tarafın tek yaptığı şey sonu gelmeyecek 'kınama'lar silsilesinden birini sergilemekti.Kimdi bu herifler?Neylerine güveniyolardı?Nüfüsları neydi ki bunların?Koca Türkiye tükürükle boğardık pislikleri.Ki yaptıkları şeyler artık müslüman ülkelere karşı bir tehdit oluşturmaktan çıkmış tüm Dünya'ya tehdit oluşturur bir hal almışken bu adi memleketin başbakanı sırıta sırıta 'operasyon için tam emir verdim' diyebiliyordu.Arkalarında kim var dedik ya herkesçe malum,barış mesajları ile gelen Obama'nın başında olduğu ABD de 'yaralananlar için büyük üzüntü duyuyoruz' demekle yetindi.

Bu olanlar ilk değil,İsrail'in insanlığa karşı düzenlediği son eylem de olmayacak.Tamamen insani yardım götürdüğü belli olan savunmasız insanlara yapılanlardan sonra 'onlar da sivri cisimlerle karşılık verdiler' bahanesine sığınmak kesin şekilde bir terör ülkesi olduklarının resmi olmalıdır artık.

Bir de yanlış anlaşılmasın ama! diye başlayan cümleler var.Neymiş askerler halatlarla helikopterden inerken bizimkiler daha dinlemeden sopalarla falan vurmuşlar.Karşındaki adamda silah var efendi!Sabahın köründe yardım için bulunduğun yolculuğu keserek,üstelik gemiye inmeden de ateş açıldığı iddaaları varken savunmasız siviller napsaydı? Olduysa,vurdularsa da refleks olarak bir insanın vereceği tepkidir bu!Çok ayıp dimi bizim sivillerin yaptıkları,o halatlarla inen askerler çiçek verecekti de bir tek onların haberi yoktu dimi?

Varoldukları ilk günden beri bulundukları sayısız 'şımarık' hareketlerden biri bu İsrail'in.Abileri seslerini çıkarmadıkça da bu tür olaylar yanlarına kalmaya devam edecek.New York'ta BM konseyi toplanacakmış.Hiç umudum yok yine ama dilerim artık birileri çıkıp bir şeyler yapsın.

Ali Kırca'nın yaptığı yorum gibi: 'Asıl mesele İsrail'in Dünya'yı karşısına alıp alamayacağı değil,Dünyanın İsrail'i karşısına alıp almayacağı'.Bu olanlardan sonra da özellikle G8 ülkeleri ve ABD adamakıllı bir yaptırımda bulunmazsa 'eşkıya dünyaya hükümdar olmuş' demekten başka yapacak bişeyimiz kalmayacak.

Not:Zaten heryerde paylaşılıyor.Bugüne kadar açıkçası ben de dikkat etmezdim ancak bundan sonra İsrail menşeili ürünlere karşı boykot çağrısına kulak vermek hepimizin sorumluluğu olmuştur diye düşünüyorum.Ürünleri görmek için şuraya tıklayabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BU PAYLAŞIMA ORTAK OLDUĞU İÇİN MULE BLOGUNA SONSUZ TEŞEKKÜRLER.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...