Çarşamba, Şubat 3

Tavsiye Filmler-(3)-The Other Boleyn Girl


Philippa Gregory'nin aynı adlı romanından uyarlanan Şubat 2008'da gösterime giren filmde başrollerde Eric Bana,Natalie Portman,Scarlett Johansson oynamış.

İngiltere'de ki kraliyet hayatını tüm entrikalarıyla,aşk,ihanet ve iktidar adına yapılan oyunlarla gözler önüne serilen film imdb'de 6.7 puan alırken ülkemizde izleyicilerin oyları 7-8 civarında bi ortalama yakalamış durumda.
Filmin kitaba göre pek çok karakteri ve detayı içermemesi,üstünkörü geçilmiş eleştirilerine yol açsa da ben filmi beğendim.Kitabının çok daha detaylı olduğu söylenen filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse,İngiltere Kralı 8.Henry'nin varisi olarak göstereceği bir erkek çocuk arayışında olmasına paralel olarak,karşısına çıkan yada bilinçli olarak çıkarılan Boleyn kızları Anne ve Mary'nin sarayda yaşadıkları sırasında birbirlerine rakip konumuna kadar gelmesi ve bu olaylar sırasında meydana gelen entrikalar,ihanetler dönemin mekanları ve kıyafetlerine de sadık kalınarak izleyiciye aktarılmış.

Kitabını okumadığım için kıyaslama yapamayacağım ancak film bence izlenmesi gereken bir film.Dönemde yaşanan olayları 1 saat 55dk gibi bir sürede merak ve şaşkınlık içinde izleten bir film.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...