Perşembe, Ağustos 12

Mevzubahis Lakayıtlıksa..


Colin Kazım geçtiğimiz sezon ortasında Touluse'a kiralık gönderilmişti.Geldiği günden bu yana yeteneklerini benimseyip 'iyi topçu,tahammül edilmeli' diyenler de vardı,fazla lakayıt gitsin artık diyen de vardı.

Bir kere Kazım'ın gönderiliş zamanı saçmaydı.En azından yerine bir adam alınmadığı için saçmaydı.Zaten Carlos'un takımdan ayrılması ile sol kanat epey güç kaybetti Kazım da gidince her iki kanatta sezonun ikinci yarısı boyunca aslen kanat oyuncusu olmayan isimler oynamak zorunda kalmıştı.Yeri geliyor Özer yeri geliyor Mehmet Topuz hatta bir ara Gökhan Gönül bile Bekir'in önünde kanat oynamak zorunda kalmıştı.

Ben eğer yerine ondan daha iyi bir yabancı,yada varsa yerli bir isim alınmayacaksa dönmesi gerektiğini söylemiştim.Çünkü onun kadar etkili bir sağ açık oyuncusu yok bu ligde.Takım Young Boys'a elendi.Elenmenin ardından yazdığım yazıda da söylenebilecek pek çok keşke olduğunu,bunlardan biri de Kazım keşke ilk maçta o gereksiz;faul sonrası topu fırlatıp rakibin oyuna geç başlamasını sağlama hareketini yapmasaydı da kırmızı görmeseydi idi.İlk maç 2-1 bizim galibiyetimizle sonuçlansaydı rövanşta 1-0'lık mağlubiyette dahi tur atlayan Fenerbahçe olacaktı çünkü.O zaman bile Kazım'a laf etmemiştim.

Bugün basında Aykut Kocaman'ın Kazım'ı gözden çıkardığı ve takımdan yollanacağı haberleri vardı.Stoch ve Dia transferlerinden sonra,Kazım'ın rahat tavırları tekrar düşünüldüğünde gönderilmesine karşı çıkılmayabilir belki.Ancak bu haberin hemen yanı başında Dünya Kupası'nda yaşadığı sakatlık sonucu takımdan uzak kaldığını ve YB maçlarında bu yüzden oynamadığını sandığımız Diego Lugano'nun dün akşam Uruguay'ın Angola'yı 2-0 mağlup ettiği maça ilk 11'de başlarayak 64 dakika oyunda kaldığı haberini gördük ve bu eminim pek çok Fenerbahçe taraftarını düşünmeye sevketmiştir.

Fenerbahçe YB maçlarını oynarken herkes Ajax'lı Luis Suarez'in takımına erken dönüp eleme maçlarında oynadığını konuşuyordu.Lugano takıma geç dönmedi.Kupa sonrası hakkı olan bir izni vardı onu da son gününe kadar kullanıp takıma zamanında katıldı.Ancak geldiğinde kupada yaşadığı sakatlığın devam ettiği ve 1 ay daha oynayamayacağı söylenmişti.Buna rağmen dün akşam Lugano'nun sorunsuz bir şekilde milli takımda oynaması oyuncunun karaktersizliği midir? Bizim yönetimin saflığımıdır? Lugano biz futbolseverleri aptal yerine koymamış mıdır?

Şimdi merak ettiğim şey şu.Hangisi daha lakayıt?Geldiği günden beri rahat tavırlarıyla eleştirilen Kazım mı? Bakın Lugano 30 Temmuz'da sağlık kontrolünden geçiyor,o dönemde 1 ay kadar oynayamayacağı haberleri çıkmıştı.3 Ağustos'ta YB maçı kampındaki idmana katılmıyor YB maçının hemen ardından 5Ağustos'ta idmana çıkıyor ve 12 Ağustos'ta milli takımla maçta.

Sizi bilmem ama bana pek dürüstçe gelmiyor tüm bunlar.Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılmak için kulüp kulüp dolanan gidecek yer olmayınca ''peki,tamam madem'' deyip tekrar takımda kalan,sakatım deyip elemelerde oynamayan ama 1 hafta içinde milli takımda oynayacak kadar hazır hale gelen Lugano'nun bu tavırları bana Kazım'ın çocukça hareketlerinden daha sinir bozucu geliyor.

4 yorum:

Furkan Zengin dedi ki...

lugano YB maçında sakattı ancak milli takıma gitmeden önceki cumartesi günü takımla idman yapmıştı, yani iyileşmişti , zaten aykut hoca'da abarttığınız kadar büyük bir sakatlığı yok ligin ilk maçında bizimle olacaktır demişti. heee YB maçında oynamama sebebinin sadece sakatlık olmadığına ben de eminim ama , Roma'nın Burdisso'yu almasından sonra o da anlamıştır ne olacağını.

MuL€ dedi ki...

takımla idman yaptığını biliyorum.Hatta Cumartesi değil Perşembe günü takımla idman yaptı.Yani YB maçının hemen ardından.Arka adelesinde yırtık var en az ay yok deniliyodu ona da eyvallah ama herşey bi yana geçen yıl türkiyeye ayaklarını sürüye sürüye gelmesi,bu yıl da hakkıdır eyvallah ancak madem öyle bi sakatlığı vardı tatilinden daha erken dönüp tedavisini yaptırabilir YB maçlarında oynayabilirdi belki.Bi Suarez örneği var.O da tatilini son güne kadar kullansa Ajax Paok'a elencekti belki de.

Diego dedi ki...

kazım ın ki kendi o.ç.lugu, lugano nun ki ise yonetimin basiretsiligidir.

MuL€ dedi ki...

valla maçı izlerken benim de en uçta küfürler savurduğum oluyo da bizim formayı taşıyan bi adam nolursa olsun anasını karıştırmak istemiyorum pek :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...