Salı, Ağustos 10

Mamadou Niang Transferi

Fenerbahçe'de 2 aya yakındır devam eden forvet arayışları,Uefa Europa League'de Paok ile oynanacak playoff turu öncesi takım listelerinin güncellendiği son vakit olan Pazartesi gece yarısına kadar da son bulmadı.

Transfer edilmek istenen Gomis'in Türkiye'ye gelmek istememesi ve Asamoah Gyan için istenen bedelin 20m €'yu bulması sonrası yönetimin tüm olanaklarını Marsilya'nın geçtiğimiz yıl 18 golle Ligue 1 gol kralı olan Senegalli 30 yaşındaki kaptanı Mamadou Niang için seferber ettiği bariz.Artık yazılı ve sanal medyada transfer ile ilgili geldi,geliyor,kötü haber,müjde gibi kelimeleri kısa zaman periyodları içerisinde görmek mümkün.

2 saate yakındır Fransa'da spor haberi içeren gazete,portal,web sitesi,blog ne varsa gezindim durdum.Belki 40 farklı adres gezmişimdir.

Kesin olan şey Niang'ın şu an Senegal milli takımı kampında olduğu.Kesin olan bir diğer nokta Marsilya taraftarının Niang'a karşı bir kırgınlık yaşadıkları.Ligin ilk haftasında iç sahada 2-1 kaybedilen Caen maçının ardından röportaj yapılan taraftarlar ''Niang bu takıma geleli 5 sene oluyor ve biz ona verdiği emekler için teşekkür edip hoşçakal demek isterdik.Ancak o lig maçında alışık olduğumuz mücadele ruhunu sergilemedi.Sahada bir ruh gibiydi.Gerçek Niang gibi takımının kaptanı gibi mücadele etseydi Marsilya lige böyle bir yıkım ile girmezdi'' demişler.Niang'ın ''Marsilya yönetiminden anlayış bekliyorum,artık gitmek istiyorum'' sözlerini hatırlatan taraftarlar,gitmeyi kafasına koyan bir oyuncunun takımda kalmasını pekala istemeyeceklerini söylemişler.

Bir diğer konu Marsilya kulüp başkanı Jean-Claude Dassier'in açıklamaları.2 gün önce Pazar günü Fransa basınına yaptığı açıklamalarda Niang'ın Fenerbahçe'ye gidebileceğini söylemiş,hatta bir de şart koşmuştu.Fenerbahçe bize 10m € gibi bir teklifle gelirse Niang ayrılabilir demişti.Fenerbahçe'nin ilk yaptığı teklifin 5-6m € olduğu zaten biliniyordu.Şu an için bizim tarafın çıktığı fiyat aralığının 6-8m € civarında olduğu yazılmış Fransa basınında.

Ancak dün yani Pazartesi günü Marsilya teknik direktörü Deschamps ile her pazartesi olduğu gibi olağan transfer görüşmelerini yapan Dassier basının karşısına çıkarak Luis Fabiano ile ilgilendiklerinin doğru olduğunu ancak kesinleşmiş bir şey olmadığını söylerken Niang için sorulan sorulara; ''Niang Senegal ile kampta ve Perşembe günü dönecek.Haftasonu Valenciennes deplasmanında Diawara ve Brandao'nun olmayışı bizi endişelendiriyor.Döndüğünde kendisiyle bir görüşme yapacağız'' demiş.Hatta bu açıklamanın içinde 'Niang will stay at OM' şeklinde bir açıklama da var.Tüm bunlar kulübün web sitesinde mevcut.

Kimi siteler transferin saatler içinde netlik kazanacağını söylerken ve Dassier'in açıklamaları 2 gün önce bunu doğrular nitelikteyken bu son açıklamalar biraz daha beklememiz gerektiğini gösteriyor.Marsilya Alou Diarra ile de ilgileniyor.Kendi oyuncuları Ben Arfa için de Newcastle'ın girişimleri söz konusu.Dassier,Diarra transferi için de ''görüşmeler devam ediyor,amaçladığımz şeyi gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz ancak finansal bazı engeller var demiş''.Paraya ihtiyaçları olduğu ortada yani.

Benim anlamadığım ve merak ettiğim şey şu,Luis Fabiano için 13m € teklif etmiş Marsilya ve bu transferin gerçekleşmesi pek olası gibi gözüküyor.Biz Niang'a 10m€,Gyan'a 18-20m €'lar verebiliyorsak neden senelerdir fotomaç,fanatik,fotogol gibi gazetelerin yazmaktan vazgeçmediği bu adam için bir girişimde bulunulmadı?Carlos gibi Alex gibi Santos gibi isimler hatta Zico bile referans olarak kullanılamaz mıydı?En azından deneseydik? Eğer öyle bir girişim oldu da benim haberim yoksa affola ama 13m€ ya Fabiano Marsilya'ya giderse bunda öncül etkenin Marsilya'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olmasını falan bahane etmesin kimse.Geçtiğimiz 2-3 yılda istenseydi Guiza'ya verilen para ile belki de alınırdı Fabiano.Yönetim kendi gözünde ''Fabiano en az 25 milyon eder,gelmez'' gibi tespit yaptıysa;hiç araştırmadan etmeden,şaşılacak birşey yok zira karşımızda gereken yapılacak deyip,her dediğini yapan!,sözler veren ve sözlerini istisnasız tutan! bir yönetim var ve bununla övünmek hepimizin hakkı.

2 yorum:

Erdem dedi ki...

Bazı futbolcuları getirebilmek için bonservis bedelini ödemek yeterli değildir. Bu takımın ve ligin repütasyonu ile ilgili bir durum. Kendisini transfer etmek isteyen Tottenham kulübünü hakir gören bir oyuncu var karşımızda. Ben Marsilya'ya dahi gideceğini sanmıyorum. Eğer ki Marsilya uçuk bir maaş vermezse.

Yani eleştirirken de biraz makul olmak gerekli. Liverpool'un güle oynaya aldığı Christian Poulsen'i biz 3 ayda getiremedik. Paramız vardı oysa, eksik olan neydi? Popülarite. Liginizin gücü yetmiyorsa, kendi gücünüzü ortaya koyarsınız Porto gibi. Biz ikisini birden beceremeyerek Luis Fabiano bekliyoruz. Yönetimi bu oyuncuları almadığı/alamadığı için değil bu oyuncuların gelebilmesine imkan sağlayan kulübü yaratamadığı için kızmak gerekir.

MuL€ dedi ki...

Tabikide herşeyin oyuncunun bonservisini karşılamak olmadığını biliyorum.Öyle olsaydı Beşiktaş'ın seneler önce yaptığı gibi ''Beşiktaş için bir kibrit çak'' kampanyası yapsaydı yönetim toplasaydı taraftarlardan parayı 20-30m€ verip alırdı istediği adamı.Yok böyle bi düşünce.

Luis Fabiano'nun kendisiyle yapılan bir röportajda(kim olduğunu hatırlamıyorum henüz 2 gün önce tvde izlediğim bir muhabir) Türkiye ve FB'ye gelmeye sıcak bakabileceğini söylediği var.Üstelik o dönemde FB'nin repütasyonunun Inter,Chelsea gibi takımları yenmesi,çeyrek finali geçmeye ramak kalması gibi nedenlerden,şu anki Marsilya'dan daha düşük seviyede olduğunu düşünmüyorum.Benim derdim kulübün Fabiano'yu düşünmemesi.Anelka vardı tamam da yanında Nobre vardı arkadaş.Sana Fabiano teklif ediliyor sen Nobre var Anelka var ihtiyaç yok deyip geri çeviriyorsun.Anlatmak istediğim buydu neyse

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...