Cuma, Ağustos 27

Fenerbahçe:1 - Paok:1 {Şuur Kaybı}


Adeline Vieirinha.Paok'un 24 yaşındaki 20 forma numaralı oyuncusu 1.73 boyunda.

Fabio Bilica.Fenerbahçe'nin 31 yaşındaki stoperi 1.87 boyunda.

Diego Lugano 28 yaşında Uruguay milli takım kaptanı.47 milli maça çıkmış.

Yeri geldiğinde galibiyet uğruna her yol mübahtır düşüncesi altında türlü şaklabanlıklarını görebildiğiniz Bilica(bkz.topu uzaklaştırma rövaşetaları,rakibin üzerine çıkmalar,penaltı noktası kazıma vs) uzatmaların ilk yarısının sonuna doğru Paok takımının yükselttiği topta kendinden 14 cm kısa Vieirinha'nın topu Muslimoviç'e indirmesini arkasında durarak izliyor.Hiçbir müdahalesi yok.

Diego Lugano takımının 1 gol yemesi halinde 3 tane atması gerektiğinin farkında değil gibi.Orta sahada sadece Emre'nin kendinin parçalaması ile oluşturulmaya çalışılan direncin sonucunda hasbelkader bir gol bulmuşuz,maç uzatmalara gitmiş,yenilecek golün telafisi yok ancak o tecribeli Lugano'nun;Muslimoviç topu aldığında bulunduğum mekanda maçı izleyen herkesin indir şunu! çek düşsün! düşüncelerini taşımamasını beklemezsiniz değil mi?

Dün akşam Emre,Gökhan Gönül,Stoch,Niang,Topuz dışındaki oyuncuların bu örnekte bahsettiğim konsantrasyon yada şuur eksikliğini yaşamış olmaları aslında gecenin özeti.

Taraftarların maçı izlerken yaşadıkları stresin yanısıra elenmenin beklentilerde yarattığı yıkım söylenecek söz bırakmıyor.Çünkü söylenmesi gerekenleri geçen Mayıs ayından beri defalarca söyledik.Baroni'yi yeterli gören,Bilica'ya tahammül eden,tüm saçmalıklarına rağmen güvenen,Selçuk'u yıllardır kornerlerden kafayla ve uzaktan şutlarla attığı ender derbi golleri yüzünden yeterli bir alternatif olarak gören yönetimin şuursuzluğu sahadaki oyunculardan daha ciddi boyutta gibi.

Evet Fenerbahçe değişiyor.Dün maç başındaki baskı 2 pozisyon getirdi.1-0 dan sonra tek kale oynadı Fenerbahçe,ne zaman Emre çıktı iş bitti.Kalemize yaklaşan her topta endişe duyar olduk.Sabırla pas yapma isteği,özellikle Stoch'un izlemesi keyif veren 'yürü be oğlum' dedirten oyunu,Topuz'ın sınırlı teknik kapasitesine rağmen G.Gönül ile sağ kanatta yarattığı mücadele dolu etkinlik,Niang'ın yalnız kalarak sürekli ceza sahası dışına çıkıp top almaya çalışmasına rağmen çalışkanlığı güzel değişimler ancak bunlar malsef yetmiyor.Ve biz o sabrı her döneminde göstermiş olsak da takımın kaybettikleri çok ciddi boyutlara ulaşıyor.
'
Belki böylesi daha hayırlı bu sezon için.'Lige dönmek' tabiri ciddiye alınır tam konsantre şekilde hazırlanılırsa Aykut hoca ile başlayan bu değişim/gelişim süreci daha kolay olabilir.Seneye daha iyi olacaksa varsın olmasın Uefa ligi,feda olsun.Eğer aylardır görülmeyen stoper alternatifsizliği ve etkili bir defansif orta saha oyuncusu eksikliğinin giderilmesine neden olacaksa bu elenme varsın elenelim.

Bir kısa paragraf da Alex için açalım.Yaptığı işlere saygım sonsuz.Her zaman da öyle olacak,30 sene sonra Alex dendiğinde aklıma onlarca yüzlerce enstantane gelecek.Ama 2 yıla yakın zamandır Alex bildiğimiz Alex'ten uzak bu gerçekten bahsetmek gerek.Tamam bende istiyorum sahada olsun,90 dakika koşmasın,etliye sütlüye karışmasın ama maç sıkıştığında bi frikik vursun bi pas atsın ayakta alkışlıyım.Ama artık onlar da yok.Önüne aldığı topu yanındaki adam yetişecek diye tedirgin olup sürmesi gerektiği yerde acele edip şut çeken bir Alex vardı akşam.Eskiden rakip oyuncu omuz attığı halde ayakta kalıp devam edecek güçteki Alex'i göremiyoruz uzun zamandır.Cepheden frikikleri geçtim çaprazdan kullandıklarında bile iyi keser şimdi Lugano çaktı mı kafayı! derken artık heyecanlanamıyorum bile.Bilmiyorum.Ya cidden Aykut hocanın düşünceleriyle çelişmesinden dolaylı mental sıkıntılardan yada artık kariyerinin sonuna gelmesinden fiziksel sıkıntıları var Alex'in.

Paok taraftarının çirkefliğini görmezden gelemediğim kadar maçta PKK bayrağı açan,her türlü pisliği yapan bu takımla kendini kardeş adayan,ülke sınırında kendilerini karşılayan Beşiktaş taraftarını kınamaktan başka bişey yapamıyorum.Maç sonunda kameramanlara saldıran demir sopalar fırlatan Paok taraftarına yanıbaşlarında duran polislerin okadar aciz kalmasını da anlamış değilim.Bürokratik sebeplerden mi artık ne sebeptense adamlar ellerini kollarını sallayarak istedikleri gibi davrandılar.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...