Pazar, Ağustos 1

Bravo Nevin Yanıt!


Atletizm organizasyonlarının en ilgi çeken yarışmaları kısa mesafe koşular olmuştur her zaman.Ve ben atletizmle tanıştığımdan bu yana neden Türkiye'den bu alanda yarışan insan çıkmaz diye düşünürdüm hep.

Barcelona'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizin madalya umutlarından biri uzun zamandır yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Nevin Yanıt'tı ve o Nevin bugün önce 12.71 ile yarı finalde kendisine ait Türkiye rekorunu kırarak finale yükseldi ve 1.5 saat sonra koşulan finalde de 12.63 ile bir rekor daha kırarak altın madalyaya uzanma başarısını .

Dışarda olduğum için canlı izleme fırsatım olmadı ancak yolda haberini alınca bir an önce eve gidip izlemek için sabırsızlanıyordum.Alışıla gelmişin dışında bir olaydı çünkü bu.Eve geldiğimde ilk yaptığım şey videoyu aramak ve izlemek oldu.İzlerken kazananın Nevin olduğunu bilmeme rağmen bir heyecan oluyor doğrusu.Sonlara doğru hızını kaybetmiş gibi gözüksede Nevin son hamlesiyle kazanmayı bildi ve sonrasındaki sevinci tüyleri diken diken ediciydi.

Bu arada henüz koşu başlamadan önce yakın plan çekimde Nevin'in ojelerini,ay-yıldız küpe ve kolyesini gören annemin Aferin valla,helal olsun! demesine değinmeden geçemem.Dini mesaj güdüm falan yok,herkesin inancı kendine ama elin ecnebilerinin eşşek gözü kadar haclarla gezmesi yetmiyormuş gibi aynı jenerasyonda olduğumuz insanların özenti güdülerle hac sembollü takılar takması her zaman saçma gelmiştir bana.Aksine kimsede ay-yıldız sembollü bir takı falan olmaması ayrı bi konu.Bu yüzden bir kez daha helal olsun denmeyi hak ediyordu Nevin.

Nevin'in bu başarısının sürpriz olmadığı söyleniyor ve adını sıkça duyurmuş olması,çalışmaları,elde ettiği başarılar,geçmiş yarışlarına bakıldığı zaman bariz gözüken çıkışı kendisi gibi 24 yaşında Avrupa Şampiyonluğu elde eden Süreyya Ayhan gibi Avrupa Şampiyonu olabileceğinin habercisi gibiydi.Dileriz sonu Süreyya Ayhan'a benzemesin.

Nevin'in startının oldukça iyi olduğu göz önüne alınır ve koşunun ilerleyen bölümlerde yaşadığı tempo düşüşünün giderilmesinin mümkün olduğu düşünülürse bu derecenin altına inmesi ve daha büyük başarılar elde etmemesi için insanın umutlanmaması imkansız gerçekten.Altın madalyanın moraliyle Nevin'in bu amaçta daha şevkle çalışabileceğini öngörmek de mümkün.Umarız bu hayaller gerçek olur ve daha büyük başarıları keyifle,gururla izleriz.

2 şeye daha değinmek gerek.Nevin gibi bir diğer başarılı sporcumuz Burcu Ayhan'da yarı finalde yüksek atlama dalında 1.92 ile finale ulaşmıştı.Onun da final yarışması yarın olacak.

Nevin ve Burcu'nun bu başarıları tabiki öncelikle sporcuların bu işe ne kadar emek verdiklerinin göstergesi.Ancak 70 milyonu aşan nüfusumuza bakılarak epey az olduğu söylenebilecek ülkemiz atletizm sporcularına madalya alma yolunda büyük destek veren Fenerbahçe kulübüne teşekkürü tüm Türkiye'nin borç bilmesi gerekir.Sporun futboldan ibaret olmadığını sürekli dile getiren ve her branşta zirveye ulaşmak adına tüm olanakları esirgemeyen gerçek bir spor kulübü olduğunu bir kez daha gösterdi Fenerbahçe kulübü.

Teşekkürler Nevin,Teşekkürler Fenerbahçe..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...