Pazar, Kasım 29

Tavsiye Filmler-(2)-SHAWSANK REDEMPTİON


Aslında bol futbollu bi hafta Arsenal-Chelsea,Barca-Real maçları var,bizim büyükler iyi günde kötü günde beraberiz kanka dediler ve cimbom kaybedince fener de seni yalnız bırakmam der gibi oda kaybetti.Yazılcak çok şey var ancak malum bayram sebebiyle ne maç izleyebildim ne de takip edebildim gelişmeleri.([Mesela şu an ben bu satırları yazarken 1-0 önde olan ve busquets'in kırmızı gördüğü barca karşısında real'de Ronaldo oyundan çıkıyor,ilginç,maçı netten takip ediyorum sakatlık yoksa eleştirilesi bi değişiklik olabilir])Bu yüzden bu haftasonunu böyle geçerekten,tavsiye filmlerime ikincisini ekliyorum ve hala izlemeyen varsa mutlaka izleyin bu filmi diyorum..

94 yapımı Stephen King'in Rita Hayworth and Shawshank Redemption adlı romanından uyarlanma bir film,adı türkçemizde ''Esaretin Bedeli'' olarak geçiyor.İmdb sitesinde 456.000den fazla oy alarak top 250 listesinde uzun süredir 1 numarada ve farklı türler arasındaki en iyi 3 filmden biri olarak gösteriliyor.

Filmin fragmanını izlemek istiyorsanız buyrun;
Film ile ilgili yorumları okumak için ise buraya buyrun.


Filmin konusu şöyle; Şaibeli bir şekilde karısını öldürmek suçundan Shawshank Hapishanesi`ne gönderilen Andy Dufresne (Tim Robbins), burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlar. Hapishanede tanıştığı Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman) ile aralarında mükemmel bir dostluk oluşur. Bir süre sonra Andy'nin hayata bağlı tavırları hapisenedeki mahkümları bile etkilemeyi başarır.Ve büyük kaçışın öyküsü böyle başlar(*)

Dediğim gibi tvde de defalarca verilen bu filmi izlemeyen azınlık içerisinde iseniz ilk fırsatta kaçırmayın izlerim derim.

2 yorum:

Rosso Relativo dedi ki...

Mükemmel bir film tüm zamanların ilk 10unda mutlaka yerini alır...

MuL€ dedi ki...

Kesinlikle..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...