Çarşamba, Kasım 18

Domuz gribi ve bir rica

Futbolcumuz Arda Turan’ın burun akıntısı, ateş ve genel halsizlik şikayetleri ile başlayan sağlık sorunu için yapılmış olan testlerinin bugün çıkan sonuçlarında H1N1 test sonucunun pozitif olduğu saptanmıştır. Futbolcumuz konuyla ilgili detaylı olarak bilgilendirilmiş olup, başlanan tedavisine düzenli bir şekilde devam edilmektedir.

Sağlık durumu iyi olan ve istirahata alınan kaptanımızın, takımdan ayrı olarak,
23 Kasım Pazartesi gününe kadar özel tedavisine devam edilecektir.

Galatasaray Futbol A.Ş.

Okula gitmek için hazırlanmak üzere bilgisayarımı kapatırken gördüm haberi..Bi an duraksadım sonrasında ''genç,sporcu adam canım atlatır'' dedim kendi kendime..Acil şifalar diliyorum kendisine..


Tesadüf bu ya daha 2 hafta evvel,dersinde ''şu an grip geçiren insanların %90 ı domuz gribi,kimse farkında değil çünkü bazısı hafif geçiriyo bazısı yatağa düşüyor'' diyen hocanın dersine gitmeye hazırlanıyodum haberi okuduğumda..Okula geldik hoca derse girer girmez aynen şu lafları etti : ''hasta olanlar ve kendisini iyi hissetmeyenler çıkabilir''..Hasta olmayanlar da çıktı tabi sınıfın yarısından çoğu çıktı..

Yukarıdaki basit bir örnek...İster aman çok pimpirikliymiş deyip geçersiniz ister doğru bi hareket asıl önlem budur der benimsersiniz..Domuz gribinin yaygın olduğu bi gerçek..Arda gibi profesyonel bi sporcu bile yakalanabiliyosa alınan önlemler vs tekrar gözden geçirilmeli bence..İnsanlar nekadar rahat..Otobüse biniyorsunuz otobüsteki insanların yarısı öksürüyo..Hele bazıları yanında biri var mı yok mu umrunda değil ağzını açabildiği yere kadar açıp saçıyo salyaları mikropları..Ağzı kapatmak da azınlık tarafından uygulanan yegane önlem..Oda nasıl önlemse?Düşünün siz bu mikrobu taşıyorsanız öksürdüğünüzde elinizle kapatmanız evet belki sağınızda solunuzda bulunan insanlara o an havayla yoluşma riskini bi hayli düşürecek..Pekii..Ya öksürüğünüzdeki mikropları bulaştırdığınız elinizle dokunduğunuz yerler?Yolda görürken tanıdığınızı görüp tokalaştığınızda nolcak?

Sağlık kaybedildi mi geri kazanılması zor oluyor bunu herkes biliyor.Madem biliyoruz bunu neden biraz daha dikkatli olmuyoruz.Grip gibi hastalıklar zaten süründürüyor insanı..Banko 2-3 gün ateşli halde yatmak kaçınılmaz oluyor..Onun için;lütfen! selpak bulundurun,yoksa da öksürüp hapşıracağınız zaman elinizin tersini kullanın çok mu zor?Bencil olmayın yanınızdakileri,sevdiklerinizi de düşünün..


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...