Cuma, Kasım 20

ÇEVİR KAZI YANMASIN!



2 gündür ortalık GS basketbol şubesinin yaptığı hatayla çalkalanıyor.Konuyu tam bilmeyenlere yardımcı olalım; GS basketbol takımının 16 Eylül 2009 tarihinde Cibona Zagreb ile yaptığı hazırlık maçında GS'lı oyuncu Cemal Nalga,Zagrebli oyuncuya attığı yumruk sonrası diskalifiye edilmişti.Bu maçtan sonra GS-Erdemir maçında oynamayan Nalga'nın,Türkiye Basketbol Federasyonunun kararını açıklamasından önceki gün takımın Almanya'da katıldığı hazırlık turnuvasında henüz cezası açıklanmamış olduğu için yasal olarak sahada olmasına engel yoktu ve forma giydi.Maçtan bir sonraki gün 24 Eylül'de TBF Disiplin Kurulu Cemal Nalga'ya 5 maç ceza verdi.


Aynı gün cezanın açıklanmasının ardından GS'ın rakibi Murat Didin'in koçluğunu yaptığı Deutsche Bank Skyliners takımıydı.Cemal Nalga kalan 4 maçlık cezasını bu maç ile çekmeye başlaması gerekirken sahadaydı.


Ancak resmi kayıtlarda sahada yoktu çünkü sezon boyunca 15 numaralı formayı giyen Cemal sahaya 7 numaralı Tufan Ersöz'ün formasıyla çıkmıştı.Maçta herhangi bi gözlemci olmadığı için resmi kayıtlarda Cemal oynamamış gözüktü.26 Eylül günü Tolga Öngören'in koçluk yaptığı Ludwigsburg takımıyla olan maçta yine aynı şekilde resmi kayıtlarda Tufan Ersöz'ün yerinde 7 numaralı forma ile sahadaydı ve 5maçlık cezasının 3.maçında yine resmi olarak oynamamış gözüktü..





Taa ki Oyak Renault'lu yöneticiler Cemal'in oynadığına dair istihbarat elde edene kadar.Almanya'da ki ajanslardan elde edilen fotoğraf ve görüntülerde olay ortadaydı.Görüntülerin nette yayınlanmasının ardından NTVSPOR'un da son dakika olarak yayında yer vermesi üzerine GS yönetimi düzenlediği toplantıyla tüm teknik heyetin görevine son verdi.

Olayın ardından GS basketbol şube sorumlusu Yiğit Şardan'da bugün istifasını verdi.Veyahut vermek zorunda kaldı.Zira maçın 4.çeyreğinin bitmesinin ardından yaşanan olaylarla ilgili ''Fenerbahçe'nin geçen yıl Efes Pilsen ile oynadığı final serisinde de şunlar şunlar olmuştu'' tarzında açıklamalar yapan bi insanın istifasını sunduğu açıklamasında olaylardan haberinin olmadığını söylemesi,insana bu nasıl sorumluluk dedirtir.Sorumluluk kazanılan maçlardan sonra çıkıp ''yendik işte,siz de bu maçta şunu yaptınız bize ne?'' tarzında açıklamalar yapmayı değil şubenin herşeyinden haberdar olmaktır.Sonra sorarlar adama: 20 aydır sürdürdüğün o görevinde takımın bir adım ilerlemesi için ne yaptın? Neyse ki böyle skandal denilebilcek olayın ardından istifasını vermeyi bilip son sorumluluğunu yerine getirmiştir.

Olay ortaya çıkar çıkmaz yapılan jet toplantı sonrası görevine son verilen Okan Çevik'in bugün yaptığı basın açıklamasında ki sözleri ise dikkat çekici :''Ceza verildiği tarihte Deutsche Bank Skyliners ve EnBW Ludwigsburg takımlarıyla hazırlık maçları yapmak üzere Almanya;daydık. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılandık. Diğer kulüplerin taraftarları olan gurbetçilerimiz dahi üzerlerinde kendi takımlarının formaları ile gelip sevgilerini gösterdiler. Aynı şekilde, orada yaşayan Türklerden olduğu kadar Galatasaray adından dolayı Almanlardan ve diğer yabancılardan da büyük ilgi gördük. Avrupa'da adeta Türk olmanın bir markası haline gelmiş Galatasaray Kulübü'nün takımı olarak hem Türklerden, hem de yabancılardan gördüğümüz yoğun ilgi ve sevgi hepimizi derinden etkiledi. Öyle ki oynayacağımız müsabakalar, aslında sezon öncesi yapılan sıradan hazırlık maçları olmasına rağmen, oyuncularımız ve teknik heyet olarak bizde adeta Avrupa'da oynayacağımız bir kupa maçı, hatta milli maç baskısı oluşturdu''
Sana da sorarlar ey Okan Çevik; ya başında olduğun takım gerçekten bir euroleague maçında yer alıyor olsaydı? Ozaman napardın? Açıkçası ben Adnan Polat'ın görevine son verilen teknik heyetin herhangi bi açıklama yapmasına izin vermeyeceğini sanıyordum..Keşke düşündüğüm gibi olsaymış şu açıklama arkadaşlar ''biz ...tık şimdi sıvıyoruz'' tarzında..Hayır nedir yani Cemal Nalga'da bizim göremediğimiz bi potansiyel mi var.2005-2006 sezonundan bu yana gösterdiği performans ortada:

2005-2006 20 maçta 3.15 sayı 2 ribaund
2006-2007 32 maçta 3.84 sayı 4.1 ribaund
2007-2008 18 maçta 2.06 sayı 2 ribaund
2008-2009 29 maçta 4.55 sayı 3 ribaund.
Bu yılki ortalamaları da 5 maçta 8.4 sayı 4.5 ribaund..

Ne amaçla böyle bi işe gerek duydunuz içinizden hiçbiri bile mi buna karşı çıkmadı hepiniz mi göz göre göre yaptınız bu hatayı merak ediyorum gerçekten.

Olayın şimdilik masum gözüken tarafı Cemal Nalga.O da yaptığı açıklamada sadece kendisine söyleneni yaptığını dile getiriyor.Sana da sorarlar Cemal: Hiç mi düşünemedin bu olay ortaya çıkarsa ben de ceza alabilirim belki 1-2 yıl basketboldan men edilebilirim demedin mi kendi kendine?Bu hiç mi aklına gelmedi? Cemal 87 doğumlu..A takım seviyesine de yeni çıkmadı sonuçta anlıyorum basketbolu oynamış biri olarak yazıyorum bu satırları insan bıraksa bile oynamak ister,o deri topun parkede çıkardığı ses bambaşkadır herkes bunu anlayamaz fakat nolursa olsun yapılamaması gereken bi hatadır..Rezalettir..Fiyaskodur..Profesyonellikle asla bağdaşmamaktadır ve GS gibi bi kulübe yakışmamıştır..



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...