Çarşamba, Kasım 18

Tavsiye Filmler-(1)

Requiem For A Dream(2000)
Üniversite okumaya ailenizden uzağa bi diyara gidiyorsanız,sınav dönemleri,arkadaşlarla gezme-tozma vs dışında kalan zamanda kaldığınız ortamda yapılacak en sık ve en iyi vakit değerlendirme yollarından biridir film izlemek..Zaten limitsiz internet hernekadar ülkemizde fiyat/performans bakımından yerlerde sürünsede(bkz.başka bi post konusu) bunun nimetlerinden faydalanmanın ilk yolu download manager tarzı programlarla,popüler paylaşım sitelerinden alınacak üyeliklerle film dosyalarını sıralayıp indirmektir..Laptoplar gerekirse 1 hafta açık kalacak ama o filmler inecektir..Sonra klasörlerle arşivlenecektir..

İşte bu şekilde geçen zamanlarda,belki de sağdan soldan alınan duyumların,sözlük forum gibi yerlerde okunan entrylerin etkisiyle en çok merak edilip araştırılıp illa ki bulunacak filmlerden biridir Requiem for a Dream..
Gerçek bi dramadır..Kimi zaman nefesinizi kesecek,kimi zaman gözyaşlarınızı tutamayacağınız insanı yaşam amacını,alışkanlıklarını,sahip olduklarına verdiği değeri tekrardan irdelemeye iten bi film..Depresif bünyelerin izlemekten kaçınması gerektiğini de söylemeden geçmemek gerek..
Film genel olarak 4 karakter etrafında geçmekte..Uyuşuturucu satarak geçimini kazanan harry ve tyrone için başta herşey güzel gider..Film ilerledikçe her bir karakterin durumunun geldiği nokta izlenesi,ibret alınası her nekadar bir film olsa da sonrasında üstünde düşünülmesi ve kulağa küpe yapılması gereken hallerdir..

  • Filmin başrol oyuncularından Jared Leto(1971) 1998 yılında halen de aktif olan 30 Seconds to Mars grubunu kurmuştur.Grup 2006 yılında Mtv2 ödülünü aldı.
  • Filmin soundtrack albümündeki şarkılar ülkemizde de birçok haber bülteninde sıklıkla kullanılmaya devam ediliyor.
  • Söylemeyi unuttuk ama isminin türkçesi Bir Rüya İçin Ağıt'tır.
  • Filmi izledikten sonra sizde izleyenlerin çoğunluğu gibi vurgun yemiş bi halde boş boş bakıyorsanız annenizi arama isteği doğabilir normaldir arayın iyi gelecektir muhtemelen..
  • Filmin diğer başrol oyuncuları Jennifer Connelly,Ellen Burstyn,Marlon Wayans..
  • Unutmadan;filmin süresi 102 dk dır.

İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...