Pazartesi, Nisan 11

Eskişehir:1 - Fenerbahçe:3


Bülent Uygun'un gelişi ile birlikte belli bir düzen içine giren ve çıkışta olan Eskişehir ile oynanacak maçın bu iki takımın geçmişteki karşılaşmalarına bakılarak zorlu geçeceğini öngörmek mümkündü.

Hafta boyunca gelen tahmini kadrolar sürekli değişiyordu.Özer'in bir türlü form tutamamasından bahsetmiştik,Selçuk'un sakatlığı sürüyordu Emre için bu maç öncesine kadar hala oynamama riskinden söz ediliyordu,Dia bu sezon sanırım 4 yada 5.kez adale sakatlığı yaşamıştı yerine Stoch oynayacak dendi,Cristian son maçlarda biraz toparlandı dediysek te aynı tas aynı hamam al gülüm ver gülüm,etliye sütlüye karışmayan,zaman zaman kendine yarattığı 10-15 metrekareden çıkmayan ve ileriye yönük bir hareketini 10 topla buluşmasından 1inde ya görüp görmediğiniz oyunuyla yerini Gökay'a bırakabilir deniliyordu.

Aykut Hoca bekte Santos;önünde ise idmanlarda hep çok iyi olduğunu okuduğumuz Caner Erkin ile başladı.Caner'in bekte fena oynamıyo gözüktüğü ama asıl pozisyonu olmadığı için maç içerisindeki tek bir hatasının gole neden olabildiğini söylemiştik daha önce.Asıl yerinde orta sahanın solunda oynayınca daha maçın başında geri düşen takıma Alex'le girdiği bir verkaç sonrası seri davranarak gol vuruşunu yapmasıyla hem beraberliği getiren hem yenilen golün şokunun hızlıca atılmasını sağlayan adam oldu.Bu gol onun morali açısından da önemliydi.

Emre'nin oynadığı son 5-6 maçlık periyoda bakıldığında belki ikinci yarının ilk maçlarındaki o etkinliğini göremiyorsunuz ama onun sahada olması hem takımın öne çıkmasında bi rahatlık verirken savunma ile Alex arasında bağlantıyı kurarak kaptanın gerilere kadar gelip top almaktan kurtarıyordu.

Caner'in golünün hemen ardından yine Alex'in tam ayarında verdiği ara pasına güzel bir çapraz koşu ile yetişen Niang takımı öne geçirdi.O dakikadan sonra maçın üstünlüğü Fenerbahçe'de idi.Alex'in vurduğu ve Ivesa'nın tamamen fiziği sayesinde kurtardığı iki mükemmel kafa vuruşu maçın fişini çekmesi için Semih'in oyuna girmesini beklemesine neden oldu Fenerbahçe'nin.Semih de poposuyla attığı gol ile neden 'golcü' olduğunu ispatladı bir kez daha.

Semih için talipleri var deniliyor,Bursa maç yazısına baktım şimdi maçtan hemen sonra geçince klavye başına düşünceler farklı aktarılabiliyor.Semih henüz 28 yaşında.Bu camianın taraftarları tarafından benimsenmiş ve her zaman hatırlanacak bir isim.En olgun çağını yaşıyor.Zaman zaman kötü oynadığı top tutamadığı,pas hatası yaptığı oluyor ancak kazandırdığı puan ve maçlara saymak gerek diye düşünüyorum.Umarım hakkında hayırlısı olur.

Aykut hoca oyuncu değişikliği yapmak için neden 80 dakika bekledi ve hayatımızdan Semih golüne kadar o son 20-30 dakikayı çalmayı tercih etti çok merak ediyorum doğrusu! Takım psikolojik olarak skoru koruma adına geriye yaslanmaya başladı .Niang da ikinci yarıda bi yerden sonra iyice oyundan düştü rakibe gereksiz fauller yapmaya başlamıştı.

Önemli bir deplasman galibiyeti oldu.Trabzon'un dün akşam Galatasaray'ı mağlup etmesi normal sonuçtu zaten Buca bukadar kötü olmasa düşmeme yarışı verecek olan ligi düşme hattının hemen üstünde bitirmesi muhtemel bir Galatasaray'ın sırf Fenerbahçe şampiyon olmasın diye maçı vereceği iddialarını ortaya atan zihniyete sahip insanlar var.Artık ilkokul çocukları bile bu tür hurafeleri konuşmayı geçmişken bir taraftar grubumuzun dahi çıkıp bu tarz bildiriler yayınlaması bana çok amatörce geliyor.Bunun yerine takımı desteklemeye konsantre olsalar daha iyi olur kanımca.


Stat: Atatürk
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Volkan, Veysel, Diego (Dk. 23 Nadareviç), Alper, Doğa, Erkan (Dk. 62 Ümit), Sezer (Dk. 46 Pele), Burhan, Batuhan
Fenerbahçe: Volkan, Lugano, Yobo, Emre (Dk. 83 Gökay), Niang (Dk. 83 Semih), Alex (Dk. 89 Bekir), Cristian, Dos Santos, Mehmet Topuz, Gökhan, Caner
Goller: Dk. 8 Batuhan (Eskişehirspor) Dk. 10 Caner, Dk. 14 Niang, Dk. 87 Semih (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 30 Erkan, Dk. 61 Sezgin, Dk. 75 Veysel (Eskişehirspor), Dk. 38 Niang, Dk. 66 Gökhan, Dk. 73 Lugano (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...