Pazartesi, Nisan 18

Fenerbahçe:1 - Gaziantep:0


Son yıllarda Şampiyonlar Ligi ve Uefa maçlarının bazıları haricinde en heyecanlı takip ettiğim maç oldu.Gaziantep'in bu sezon oluşturduğu takım gerçekten çok kaliteli.1-2 isim haricinde gerçekten yetenekli oyunculardan kurulu bir takım ve düzenlerinin işe yaradığını söylemek için puan tablosuna bakmak yeterli.

Fenerbahçe tıpkı geçen sezon sonu oynanan Trabzonspor maçındaki gibi neredeyse maçın tamamını rakip sahada oynadı.Gaziantep 2-3 kontra dışında Fenerbahçe kalesine yaklaşamadı bile.Olcan'ın direkten dönen bir şutu vardı.

Maç sonlarına doğru umutlar azalırken ağzımdan şunlar dökülüyordu:''atamıyorsun abi işte,sen atamıyorsun,atacaksın,adamlar atıyor öyle yada böyle sokuyorlar o topu,hakem vs bahane etmeyeceksin sen o şampiyonluğu hakediyosan o topu bir şekilde çerçeveden içeri sokacaksın''

Bahanesi vardı Fenerbahçe'nin.Maçın hakemi tek kelimeyle felaketti.Maç başında Alex'e çalmadığı penaltı,sonrasında Niang'ın düşürülmesine yardımcının 4-5 kez uyarmasına rağmen çalmadığı penaltı,net sarı kartlık biri Alex biri Niang ve Emre'ye yapılan faulleri görmedi,gördüğünde sarı göstermeyerek Antepli futbolcuların sertliklerine müsammah gösterdi.

Maçın bitimine 5 dk kala oyuna giren Stoch kanattan gelen topu ayağına aldığında tv başında olduğu gibi videolardan da gördüğümüz üzere herkes ''vur!'' diyeh haykırdı,maç bitiyordu çünkü,önü de açıktı Stoch vurdu o ana kadar mükemmel kurtarışlar yapan Karcemarskars yine çok iyi kapattı köşeyi ve Stoch direği buldu ordan dönen topu tamamlayan Santos'un adını taraftar 7-8 kez haykırdı stadda.Muazzam görüntülerdi cidden insanın o an stadda olup golü ağlayarak karşılayanlar arasında olası geliyor.Okul bitse iş güç düzenimizi kursak da ilk işim kombine almak olacak!

Böyle maçlardan sonra insanın böyle oynayın,böyle mücadele edin şampiyon olmasanız da yeter diyesi geliyor.Sonra biraz sakinleyip kafayı toparlayınca sezonun başlarında ucuz şekilde kaybedilen puanlara yanıyorsunuz.Hoş o kayıplar olmasa şu an yaşadığımız heyecanı yaşamak imkansız oluyor.Futbolun güzelliği bu zaten.

Alex'in maç sırasında açılan kafa derisine dikiş atılırken yüzündeki ifade,karısı Diane'in o sırada sıkıntıdan sigara yakması ve Alex'in Konya maçında Niang'ın golünden sonra topu alığ tribüne vurmasının ardından bu maç golden sonra kale içinde ağları sarsarak gösterdiği hırs dolu sevinç takımın inancını gösteriyor aslında,taraftarın da nolursa olsun bu takıma inanması gerekiyor.

Cuma günü Trabzon'un Eskişehir deplasmanında alacağı sonuç zannımca şampiyonluk için epey belirleyici olacak.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos,Mehmet Topuz, Cristian (Dk. 77 Stoch), Emre, Caner (Dk. 68 Dia), Alex, Niang (Dk. 34 Semih) Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Emre, Dany (Dk. 75 Şenol), Ivan, Popov (Dk. 58 Sosa), Murat Ceylan, Hürriyet, Olcan, Wagner (Dk. 85 Zurita), Cenk Tosun Gol: Dk. 90+4 Andre Santos (Fenerbahçe) Kırmızı Kart: Dk. 83 Murat Ceylan (Kırmızı Kart) Sarı Kartlar: Dk. 12 Emre, Dk. 21 Niang, Dk. 45+3 Lugano, Dk. 76 Semih (Fenerbahçe), Dk. 13 Dany, Dk. 36 Popov, Dk. 40 Hürriyet, Dk. 45 Emre, Dk. 45+2 Murat Ceylan, Dk. 68 Sosa, Dk. 69 Wagner, Dk. 76 Şenol, Dk. 90+3 Zurita, Dk. 90+10 Elyasa (Gaziantepspor)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...