Cuma, Ekim 14

D-Will vs Organize Kaos

Deron Williams Beşiktaş'ın son 1-2 yıldır önce futbolda başlattığı popularitesi yüksek yabancı oyuncu transfer etme çabalarının basketbol şubesinde Iverson'dan sonra gerçekleşen 2. örneği.Bütün yaz Kobe Bryant geliyor,gelecek,kararını henüz vermedi ama her an gelebilir denilirken Deron Williams Kobe için 3 ay bekleyen Beşiktaş yönetiminin kıyas olacaksa eğer 3 hafta gibi daha kısa bir sürede transferini gerçekleştirdiği isim oldu.

Kolej liginde oynadığı sıralarda stilini Jason Kidd'e benzetenler ancak yine de Nba için yavaş bir guard olduğunu söyleyenler;Nba'de Utah Jazz tarafından draft edildikten sonra oyuna adaptasyonunu gerçekleştirmesinin ardından onun en fazla asist yapan John Stockton'ın rekorunu kırabilecek bir guardın yeteneklerine ve oyununa sahip olduğunu da söylemişlerdi.

İyi bir profesyonel olduğu kendini her sezon geliştirmesinden belli D-Will'in.Nba'de örneklerini çokca gördüğümüz şımarık oyuncu özelliklerini hiç taşımıyor ailesine bağlı bir baba.

Ancak Türkiye'ye adapte olmakta hala güçlük çeken bir Deron Williams'tan bahsediyoruz.İlk kez denizaşırı bir hayat deneyimi geçiren Deron bu anılarını kişisel web sayfasının blog kısmında her boş zamanında paylaşıyor.

''Pretty much everything about the culture is great, except the smoking. Everywhere you go people are smoking. All day, every day. It seems like 90 percent of Istanbul smokes. It's crazy. But what's funny is they blur smoking out on television.''

O kadar fazla sigara içen insanla karşılaşmış ki heralde İstanbul'un %90'ı sigara içiyor gibi bi tespitte bulunmuş ve eklemiş: bu kadar sigara içilen bir toplumda televizyonda sigara çıktığı anda sansürlenmesi komik! Demek ki dün sigaraya gelen vergi zamlarından ve bu verginin deprem sonrası geçici adı altında çıkan bir vergi oluşundan haberdar olsa adam kafayı yiyecek.

The other thing that caught me a little off guard is the driving. It's pretty crazy over here. I'm not going to say there are no rules, but the people don't really abide by them. It's just organized chaos. When people cut other people off, it's almost expected.

İstanbul'un trafiğini çok net ve basit bir cümleyle özetlemiş Deron: ''Organize Kaos'' .Trafikte seyir halinde giderken başka bir şeritten araçların pat diye sizin önünüze dalmasının burada neredeyse olması beklenen alışılagelmiş bir olay haline geldiğini söylüyor .Geçtim Deron'u benim İstanbul'a ilk kez gelen arkadaşlarım bile aga bu trafik ne ya hep duyardık ama böyle olduğunu sanmazdım dedikleri bir olgudan bahsediyoruz.

I'm gonna have to buy a new Xbox because I think I blew mine up.

I'm not even getting the wheel or anything. As soon as I plugged it in, it sparked and it hasn't come on. So I'm probably gonna have to grab a new one, but it hasn't been easy to find one. I haven't seen any of them, actually, since I got here. But I heard they're pretty expensive.

I was looking at PS3's and they cost like 930 Turkish Lira, which is like 500 bucks and I know that's more than what it is in the States. A lot of stuff is more expensive here. It seems like some things are almost double the cost.

Allah aşkına şimdi burada 2 şey var ki insanın yuh be kardeşim diyesi geliyor.1.si küçük bey daha ilk günden çok sevdiği XBox'ını bozmuş.Eh be abicim o kadar mı liselisin de Amerika'ya özgü fişi dönüştürücü kullanmadan uymadığı barizken kalkıp bizim prizlere sokmaya çabalıyosun.Alet yanmış tabi direk :) İşin daha da tuhaf tarafı küçük beyimiz geldiğinden beri gezip durduğunu söylemiş yazısının başında ama hiçbiryerde XBox'la karşılaşmamış.Ama 500 dolar civarında bir fiyatı olduğunu öğrenmiş her nasılsa ve bunun üzerinden çoğu şeyin Amerika'da ki fiyatlarının 2 katı daha pahalı olduğunu eklemiş.

Babacım şuraya geldin senede 5 milyon ayda nerden baksan 400-500 bin $ para alacaksın kalkmış 500 $'lık aletin lafını yapma gözünü seviyim.Sen de bunları söylersen biz ne yapalım?

Sonuç olarak Beşiktaş Amerika ve Avrupa'da bu transferle epey kendisinden söz ettirdi doğru ancak Deron Williams yazının sonunda açıkça şu lokavt bitse de biran önce dönsem,benim de bütün arzum bu yönde demiş.5 milyon dolar'a bu adamı alana kadar yıllığı 1 er milyonda 5 tane canavar gibi yabancı bulabilirdi Beşiktaş.

Unutmadan Beşiktaş'ın bir Sinan Engin'e ihtiyacı var zira Deron Williams fıstık ezmesi krizine tutuldu tutulacak.Adam Amerika'dan satın alıp getirtmek istiyoruz ama vergiler,kargo ücretleri falan olmuyormuş deyip durmuş çok zor değil yahu çoğu grossmarketlerde üstelik Amerika'dan ithal fıstık ezmeleri kavanozlarda satılıyor alın da götürün adama 1-2 koli.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...