Pazartesi, Mart 14

Fenerbahçeli Bloggerlardan Bloguma Dokunma Pankartı

Bilindiği üzere Türkiye Youtube,Dailymotion,Fizy gibi sitelerden sonra Blogger'a da erişim yasağı ile karşılaştı son 10 gündür.Artık ilkokul çağındaki çocukların bile haberdar olduğu dns değiştirme işlemleri sayesinde basitçe aşılan bu engelleri hangi kafanın ne mantıkla yaptığını anlamak imkansız gerçekten.

Sosyal alem bu erişim yasağına tepkisiz kalmadı haliyle.Twitter ve Facebook üzerinden #blogumadokunma hashtag'leriyle kampanyalar yaratıldı pek çok insan imza toplama kampanyalarına vs katıldı ancak bu tür sanal ve söz ile yapılan konuşmalardansa görsel olarak kitle önünde sergilenebilecek hareketler tepkinin duyurulması açısından çok daha faydalı olurdu.

Fenerbahçeli bloggerlardan Yiğit Yılmaz'ın twitterda dile getirdiği pankart yapma düşüncesi çok mantıklıydı.Saracoğlu'ndaki ilk maçta pankart asılacak hem televizyonlardan ve fotoğrafların yer alacağı spor ve haber sitelerinden kampanyaya destek verenlerin sesi olmuş olacaktı hem de gerçekten erişim yasağından etkilenen ve zarar gören bloggerların manevi olduğu kadar maddi olarak da destek olabilme imkanları doğacaktı.1 hafta kadar bir süre twitterda pankart yapılacağını dillendirdi Yiğit maddi destek sağlayanlar belirtilen hesap numarasına desteklerini yaptılar ve Pazar akşamı Kadıköy'de yerini aldı pankart.

''Şampiyonluğu Bloglardan Oku.Bloguma Dokunma'' sloganıyla tribünde yer alan pankart etkisini hissettirmedi desek yalan olur zira bu akşam blogger'a erişim kalkacağı hatta kalktığına dair haberler çıkmaya başladı.

Pankartın yapım aşaması öncesi sonrası ve asılması ile hikayesini Yiğit kendi blogunda yazdı.Bundan sonra da gerek Fenerbahçeli Bloggerlar olarak gerek tüm taraftar grupları ve bloglar olarak bu tür sosyal kampanyalar daha çok destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

3 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Ben sadece bu pankartı boyama ve stada sokma işlemini yaptım. Bu pankart tüm Fenerbahçeli bloggerların ortak olayıdır.

Emeği geçen herkese teşekkürler.

MuL€ dedi ki...

darısı başka organizasyonlara kardeşim.şu okul yardımı olayı güzel aslında iyi bi araştırmayla ve daha çok bahsedilirse bloglarda falan çok faydalı olabilir.

Sıradanbirblog dedi ki...

Yiğit Yılmaz: pankartı boyadı, stada soktu , zaten fikri de o bulmuştu. Ve tevazu ile herkesle paylaşıyor.
Durum budur.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...