Cumartesi, Mart 5

22 Yaşındaki Futbolcu Miki Roque'ye Kanser Teşhisi

Miki Roque.88 doğumlu bu genç İspanyol'un adını duyunca hemen 5 yıl önce Liverpool'un Galatasaray'ı Anfield Road'da 3-2 mağlup ettiği maçı hatırladım.

Rafael Benitez;İspanya'nın bölgesel takımlarından birinde bulup Liverpool'a getirerek profesyonel kariyerine başlangıç yapmasını sağlamış.4 yıllık Liverpool kariyeri boyunca Oldham,Xerez ve Cartegena'ya kiralık olarak gitmiş.

Bu 4 yıl sonunda 2009 yılında Betis B takımına dönmüş Roque.Sezon sonunda A takıma yükseleceği o yıl boyunca Real Madrid kendisini takibe almış.

Ve günümüze geldiğimizde 2010-2011 sezonunda tam düzenli futbol oynama fırsatı bulduğu sırada pelvisinde malign melanom denen metastaz(sıçrama) yapmayı çok seven bir tümör bulunduğunu öğrenmiş.

22 yaşında tam düzenli oynama fırsatını bulduğu sırada futbolu bırakmak mı daha kötü yoksa bu genç yaşında böyle nalet bir hastalıkla karşılaşmak,ameliyat olmak,kemoterapi görmek mi?Tabi ki herşeyden önce sağlık gelir ancak ne kötü bişey ki bu tür konularda hayat en acımasız yanıyla suratınıza çarpıyor tokadı.Hastalık insanlara bulaşırken sıra gözetmiyor.

Bir cumartesi sabahı aynı yaşta olduğum ve 5 yıl önce sadece bir maçta denk gelmeme rağmen adını gördüğüm anda ''ya nerden biliyorum ben bu çocuğu'' diye o günü hatırladığım Roque'nin 3 yıl evvel şu hayatta iki var olma sebebimden birini hayatımdan çıkaran malign melanom'a yakalandığını duymak çok can sıkıcı gerçekten.Tümör henüz 1-2 seviyesindeymiş yani erken farkedilmiş denilebilir,umarım Roque'nin ameliyatı ve kemoterapi süreci iyi geçer ve iyileşerek belki de futbola devam eder.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...