Perşembe, Mart 31

David Beckham vs Faryd Mondragon

İngiltere'nin son 15 yıl içerisinde en popüler oyuncusu kimdir diye sorsanız tartışmasız David Beckham derim.Evet belki sol ayağı çok mükemmel değil belki kafa vuramıyor çok sayıda gol atmıyor ama Beckham benim için her zaman sempati duyduğum bir isim olmuştur.

Amerikan futbol ligi MLS'te Los Angeles Galaxy forması giyen Beckham bu Cumartesi günü Türkiye'de özellikle Galatasaraylı taraftarların yakından hatırlayacağı bir dönem sarı kırmızılı formayı giyen Faryd Mondragon'un kalesini koruduğu Philadelphia Union ile karşılaşacak.

Bu karşılaşmayı ilginç kılan şey ise ikilinin kariyerleri boyunca 1 kez daha karşılaşmış olmaları.98 Fransa Dünya Kupası'nda grup maçlarında karşılaşan İngiltere Kolombiya'yı 2-0 la geçerken 2.golü David Beckham Mondragon'un koruduğu kaleye tipik frikiklerinden biriyle yollamıştı.

Tam 13 yıl sonra 2.kez karşılaşacak olmaları Amerika basınında yer bulmuş.Beckham ''geçmişte karşılaştığınız bir isimle yeniden karşılaşacak olmak güzel,onu tekrar görmekten memnuniyet duyacağım ve umarım tekrar aynı başarıyı gösterebilirim'' demiş.

Mondragon ise o maçta gruptan çıkma adına beraberliğe ihtiyaçları olduğunu 1-0 geriye düşmelerine rağmen oyunu bırakmadıklarını ancak Beckham'ın frikiğinin moralmen takımı düşürdüğünü söylemiş.

Bu gol Beckham'ın İngiltere forması altında ilk dünya kupasında attığı ilk gol özelliğini taşıyor.Ayrıca golün atıldığı gün annesinin doğum günüymüş.O açıdan da ayrı bir yeri var Beckham adına.

Beckham Mayıs ayında 36 yaşını doldururken Mondragon Temmuz'da 40.doğum gününü kutlayacak.




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...