Pazar, Eylül 5

Türkiye:95 - Fransa:77

A Milli basketbol takımımız grup maçlarında sırasıyla Fildişi Sahili'ni 86-47,Rusya'yı 65-56,Yunanistan'ı 76-65,Porto Riko'yu 79-77 ve Çin'i 87-40 mağlup ederek 5 te 5 yaparak eleme turuna yükseldi.

Eleme turunda rakibimizi belli edecek mücadele Fransa-Yeni Zelanda maçıydı.Maç günü herkes bir mucize olmazsa rakibimiz Yeni Zelanda diyordu ki onların mucize dediği bana göre sürpriz sayılmayan Yeni Zelanda galibiyeti gerçekleşti ve rakibimiz Fransa oldu.

Fransa'nın eski gücünde olmadığı grup maçlarında ortaya çıkmıştı zaten.Ancak Gasol'suz de olsa İspanya'ya karşı aldıkları 72-66'lık maçta ve kalan grup maçlarında gösterdikleri savunma direnci en büyük silahları idi.

Bize baktığımız zaman en iyi yaptığımız iş savunma olarak gözüktü grupta.Porto Riko maçının ilk yarısındaki rehaveti sebep olarak gördüğüm o maç yenilen 77 sayıyı görmezden gelirsek Yunanlardan 65 Rusya'dan 56 sayı yedi bu takım.Konsantre olduğu zaman gerek adama adama gerek alan savunmasında yüksek verim alabiliyoruz.Hido iş düştüğü zaman direksiyonu eline almasını biliyor ancak hücumda da onun eline bakar bi halimiz yok.Ersan başta olmak üzere,Semih ve 2 Ömer de ortalama 10-15 sayı katkı yapıyorlar zaten.

Bugün Fransa takımından 77 sayı yemek göz korkutmasın.Bu maça gelene kadar 2/14 3 sayı isabeti bulan Boris Diaw bugün 5/8 gibi bir yüzde buldu.Yani Fransa takımı ortalama %35 civarı atarken bugün attıklarının yarısını soktular.Sırada Slovenya var.Slovenler turnuvada seyirci desteğini arkasına alan komple bir takım görüntüsü verdiler.Lakoviç ve Gabriç en etkili isimleri.Ancak millilerimiz bu istek ile oynadıkları sürece onları da aşmakta çok zorlanacağımızı sanmıyorum.

Bugün maçın en skorer ismi 20 sayı ile Hidayet Türkoğlu olabilir ancak maçı izleyen herkesin gönlünde ortaya koyduğu yüreği ile büyük yer tutan isim Sinan Güler olsa gerek.İnsan onun azalmayan ve sürekli pozitif işler yapmasını sağlayan enerjisini sürekli izlemek istiyor.Tebrikleri 12 Dev Adam,yüreğinize sağlık!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...