Cumartesi, Eylül 25

Tavsiye Filmler {4} - Musallat -

Blogdaki son post bir hafta öncesinde kalmış.Pazar öğlen başlayan Sivas'ta ki 3.yılımda ev taşıma,yerleşme,abonelikler vs yüzünden netten uzak kaldım.Esasında Pazartesi başvurduğumuz telefon ve internet aboneliğinin Salı günü başlamasına rağmen bizim ancak Perşembe akşamı kullanabilir hale gelmemiz tamamen telekomun suçu ki bunun böyle olmasında şaşılacak bir durum yok sanırım.

Neyse 1 hafta sonra uzun süredir üstüne bişeyler yazmadığım sinema etiketiyle post girmek keyifli aslında.Cuma gecesi Bursaspor-Bucaspor maçını izleyen bünye hatun kişinin de yorgunluktan bitap düşüp sızması üzerine film,dizi işlerine takılır.Sivas'ta yaşıyorsanız çok da fazla seçeneğiniz yok aslında.

House s1e9 ve e10 izlendikten sonra tivibu'da bakınan bünye Filmclub kanalında Musallat filminin yeni başladığını görür ve izleyelim bari der.Burda bir parantez açmak gerekir sanırım;filme başladıktan yarım saat sonra tivibu'da kesilen filmclub yayınını devamlı şekilde izlemek mümkün olmadığı için başka bir siteden filmi açıp dolmasını beklemek suretiyle ayrı bir sekmede açık bıraktık.Öte yandan tivibu'da;bu haftanın çok konuşulan dizisi Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin tekrarına rastlanılır ve yarısına gelmiş bölüm sonuna kadar izlenir.

Sonrasında Musallat filmine kalındığı yerden devam edilir.Öncelikle şunu söylemek gerek,korku filmleri sırasında yada sonrasında 'ehe hiç korkunç değilmiş bu' diyen tiplerdensen sana baştan kılım ve bu yazıyı buraya kadar okuduysan şimdiden vazgeçebilirsin arkadaşım.

Gecenin 2-3 sularında izlenmeye başlandığı takdirde Musallat gayet etkileyici bir film olabiliyor.Ben böyle cinli perili filmlerin etkisinde kalmam.Ama filmi izlerken 3-4 kez net şekilde tüylerimin diken dike olduğunu irkildiğimi itiraf etmem gerek.

Bir kere film konusu itibariyle farklı ve ilgi çekici.Malum 3 harflilerin dünya üzerinde yaşayan biz insan ırkından bir kimseye karşı duygusal anlamda bağlanması ve hatta fiziksel olarak ilişkiye girmesi üzerine mevzular dönmüştü 2-3 yıl evvelinde.Hatta daha bile fazla var hiç unutmam lise zamanında bir gazeteyle ek olarak gelen tempo dergisinde görmüştüm mevzuyu.Ozamanlar epey saçma gelen konu filmde izleyince o düşüncelerimi bana hatırlatıp sorgulattı açıkçası.

Filmdeki karakterlerin çarpılma sahneleri dikkat çekiciydi.Filmin başrölünde bence türk dizi tarihinin en büyük çakması yolunda zirveye oynayan 'Küçük Sırlar' dizisinde de oynayan 2006 yılı best modeli Burak Özçivit oynuyor.

Filmde beğenmediğim tek şey hacı amcanın nasihat verir tarzdaki konuşmaları oldu.Özellikle sona doğru olan kısımları baydı biraz.Ama bugüne kadar türk sinemasında korku dalında böyle cinli,vampirli filmler düşünüldüğünde bence Musallat konusu ve işlenişiyle,insanı sürüklemesi ile epey başarılı bir gerilim filmi olmuş.Arkadaşlarla toplaşıp 'hadi korku filmi izleyelim' diyenlerin kaçırmayacağı bir film olmuş kısacası.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...