Salı, Eylül 28

Kasımpaşa:2 - Fenerbahçe:6

5'i 25 dakikada olmak üzere tam 8 gol izledik dün akşam.Galatasaray'ın son maçlarını yaşayan mabedi Sami Yen'de Fenerbahçe'nin 6 gollü bir galibiyet alması elbet manidar ve yarın manşetlere etki edecek.Skor üstünden yorum yapmak yersiz ancak böyle farklı bir galibiyetin moral motivasyon olarak derbi sonrası pozitif etki yapacağı kesin.

Fenerbahçe'nin yıllardır kaybettiği şampiyonluklarda öncelikli sebep anadolu takımlarına kaybettiği puanlardı.Bu yıl belki 6.haftada 10 puanı yakaladı Fenerbahçe ve 6.sırada yer alıyor ancak puan kaybettiği 3 maç da ligin güçlü ekipleriyle olan mücadelelerdi.Nispeten daha zayıf kadrolu takımlara karşı henüz kaybedilmiş bir puan yok ve bu açıdan bakıldığında ışık var.

Bilica'dan konuşmak lazım mı bilemiyorum.Çok enteresan bi adam gerçekten.Ya deli,ya cahil çözemedim.Kabiliyetsiz desen değil vasat hatta zaman zaman vasat üstü teknik özelliklerini sergilediğini görmedik değil.Bazı yaptığı hamleleri alkışlar bazılarında ise,ki bu bazıları aynı maçta da olabiliyor küfretmemek için zor tutarsınız kendinizi.Bugün çubukluyla en kötü maçlarından birini oynadı.Ya aklı maçta değildi,ya hafta içi çalışmamış hazır değildi,yada rakibi küçümsedi.

Maçı 3-2 lik ilk yarı ve 3-0 lık 2 yarıya ayırarak bakmak gerek.Devre arasında Santos-Caner ve Yobo-Bilica değişiklikleri çok yerinde oldu.Zira Santos kilo vermiş olsada hala fazlası var ve ilk hamleyi yapamadığı her pozisyonda dönmekte zorlanmıyor,dönemiyor! Yobo'nun önümüzdeki 3-4 yıl bu takımın Uche'si olmasını umuyor taraftar.

Niang'ın hat-trick'i Alex'in 2 gol 1 asisti tabelayı değiştiren işler tabiki ama bugün Emre ve Dia'nın galibiyete katkısı çok büyüktü.Emre tam olgunluk çağında.Takım savunmadayken de hücumdayken de aktif.Bir Emre daha olsa kim Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde olamayacağını iddia edebilir ki? Dia'nın kanatta topu aldığında tabiri caizse çizgiye inerek 'yardırdığı' atakları gerçekten çok etkili.Gökhan Gönül de bugün iyi oynayan isimlerdendi.

Santos çıktıktan sonra Dia-Alex-Stoch üçlüsünün önünde Niang'lı bir hücum hattı izleriz diye umuyordum ama Aykut hoca Alex sahadayken Stoch'u oynatmayı düşünmüyor sanırım.Mehmet Topuz ile Selçuk kıyaslamasına girdiğimizde mücadele gücü olarak Topuz öne çıkabilir ancak Selçuk hernekadar her maç hatalı pas yapma istikrarını sürdürsede ben oyun bilgisi olarak Topuz'dan daha ileri seviyede olduğun düşünüyorum.Mehmet o konuda az daha kendini geliştirse Emre'yle oluşturabilceği bir göbek daha faydalı olabilir takım için.

Alex'in böylesine tartışılır hale gelmesi gerçekten üzücü.Gerek oyunculuğu gerek karakteriyle tüm futbolseverin sevgisini kazanan bi adamın belki de Lefter'den sonra onun gibi bir sembol haline gelmiş bu adamın kimileri tarafından hala koşmuyor-etmiyor-takımı eksik bırakıyor lafları ile çekiştirmesi sinir bozucu.Bu noktaya gelmesine izin verilmemeliydi.Taraftarların çoğu bu adamın günü geldiğinde bu takımın başında olmasını istediğini biliyorum.Adam resmen 'itin götüne sokuluyor'.Başka izahı yok bu durumun.Öyle bir noktaya geldik ki devre arasında bavulunu toplayıp havaalanında kendisini takip eden 2-3 muhabirin bakışları arasında bu ülkeden ayrılacak diye korkuyorum.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...