Pazartesi, Eylül 13

Meğersem en birinci bizmişiz! Türkiye:64 - ABD:81

Seyirciyle başlamak gerek.Tamam rakip güçlü,Durant gibi daha 21 yaşında aşmış bi adam var,yapacak bişey yok falan ama arkadaş neden kaybettiğimizin kesinleştiği son 2 dakikada ayağa kalkıp alkış kıyamet,tezahürat falan ya? Neden 3.çeyrek herkes sus-pus? Neden? Slovenya-Yunanistan-Fransa-Sırbistan-Rusya gibi takımları tek tek eleyerek geldik bu noktaya.Ve geldiğimiz nokta türk basketbolu için güneşin doğuşu gibi bir şey.Dün akşam Sinan Erdem tribünlerindeki 18.000 e yakın Türk maça çok güzel seyircilik yaptı.Evet seyircilik.Çünkü gerçek taraftar olsaydı o tribünlerde Ersan'ın küçük maçların büyük oyuncusu olduğunun görüldüğü ve -balon bu adam abi yea- diyenlerin suratına çarpa çarpa sergilediği özgüven dolu büyük oyunculuğuna kaldığımız Hido'nun sakatlanarak oynamadığı 3.çeyrektede,farkın yavaş yavaş açıldığı 2.çeyrek sonunda da daha hareketli bir taraftar kitlesi olabilirdi.Pek çok şeyi değiştirebilirdi bu.Sağlık olsun.Bunlar bize tecrübe olmuştur diye umuyorum.

Amerika takımını yenmek imkansız değil ama zordu.Ama bizim en iyi oyunumuzu göstermemiz gereken yerde biz iyi bile oynayamadık.Fark 10+ olunca da açıkçası bıraktık maçı.Tabi bunda Durant'in insanüstü şut yüzdesinin takımı moral olarak etkilemesi,günlerdir süren mücadelenin dün Sırbistan maçında tavan yapmış olmasının getirdiği yorgunluk da etkendi.

Türk milli takımı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya oynayabilecek takımlardan Slovenya-Sırbistan-Rusya-Yunanistan gibi takımları eleyerek geldi bu noktaya.Litvanya'yı da geçtiğimiz turnuvada yenmiştik.Bir İspanya kalıyor geriye.Bunların hepsini geride bıraktığımızı ele alırsak Avrupa Şampiyonu sayabiliriz kendimizi.2 jenerasyonun birleştiği şu takımla daha önceki şampiyonalarda final göremediğimize üzülmemiz gerek aslında.

Millet olarak bazen doyumsuz olabiliyoruz.Turnuva öncesi 2.liği verseler çoğumuz eyvallah diyebilirdi ama şimdi şu mücadelenin sonunda altın madalya isterdi tabi gönül.

Şimdi asıl önemli olan vakit kaybetmeden bir sonraki turnuvaların planlamasını,hazırlıklarını yapmak.Yeni jenerasyonların gelişimi için gerekli çalışmalar vs herşeyin düşünülmesi planlanması ve bu başarının 2001 Avrupa 2.liği gibi bir kıvılcım olarak kalmaması lazım.

Yaşattığınız heyecan,gurur ve mutluluk için TEŞEKKÜRLER 12 DEV ADAM,YÜREĞİNİZE,EMEĞİNİZE SAĞLIK!



p.s.dün öğlen twitterda verdiğim tüyoya uyup bahis oynayan varsa beni de görsün :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...