Pazar, Aralık 12

Semih Erden'in Gecesi


Dün gece Bobcats deplasmanına çıkan Boston Celtics'de Shaquille O'neal'ın arka adelesindeki sakatlığı nedeniyle oynayamadığı maçta Boston maçı 93-62 kazanırken Semih Erden ilk 5'te yer aldı ve tam 41 dakika ile takımda en uzun süre sahada kalan isim oldu.

Bu 41 dakika içerisinde 3/6 saha içi ve 4/4 serbest atış isabeti ile 10 sayı bularak kariyer rekorunu kıran Semih aldığı 7 ribaund,4 blok ve 1 top çalma istatistiklerinde de Nba kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaştı.

Maçı izlemedim.Bu Semih'in 5 başladığı ilk maç değil ve bugün de maçın başında sahada yer alıp daha sonra çıkar diye düşünmüştüm.Yanılmışım.Doc Rivers O'neal'ın yokluğunda Semih'e güvendi.Bugünkü rakipleri Nazr Mohammed ve Kwame Brown'dı Semih'in.Çaylak sezonunda bu süreyi elde edip istatistiki değerlendirme sonucunda 34+ puan ile takımın en pozitif oyuncusu olması,bundan sonraki gelişimi açısından kendisine olan güveninin artmasını,neler yapabileceğini görmesini sağlamıştır illa ki.

O'neal'ın seneye Nba'den ayrılma düşüncesinin yanısıra,yaşının getirdiği diz,calf(diz altı arka adele) sakatlıkları basketbol gibi sıçramanın bol olduğu bir sporda performansınızı minimuma indiren şeyler ve bugün yarın döndüğünde ilk 5'i kaybedecek olsa bile çok da nadir sayılmayacak şekilde bu fırsatı bulacağına inanıyorum Semih'in.Önemli olan çaylak sezonunda bu bulacağı süreleri dün geceki gibi faydalı bir biçimde kullanabilmesi.

Maç içerisinde Von Vafer'in asistiyle izleyenlerin diline dolanan bir alley-oop a da imza atmış Semih.Smacın videosunu ararken Semih'in Minnesota maçında benchte otururken salonda çalan müziğe verdiği tepkiyi gösteren başka bir video buldum.Dün gece Semih'i izlerken twitter'a çoğunlukla ecnebi milletinin yazdıklarını görmek içinse şuraya tıklayabilirsiniz.

Eğer kendisini geliştirmeye devam ederse,alacağı sürelerde de yapacağı muhtemel pozitif katkıların morali ve Semih'in zaten varolan hırsı ile çok daha iyi seviyeye gelebileceğine inanıyorum.

edit:video nete düşmüş hemen ekledim.maça noktayı koymuş Semih.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...