Perşembe, Haziran 10

Miroslav Stoch Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ın 1 aya yakın zamandır peşinden koştuğu 21 yaşındaki Slovak Miroslav Stoch'u 2 gün gibi bir zamanda 4 yıllığına kadrosuna kattı.

Tabi ki bugün internet sitelerinde ve yarın gazetelerde doğal olarak işin ezeli rekabette Fenerbahçe'nin attığı çalım olarak yer alacak olması kaçınılmaz.

Galatasaray öncelikle orta sahanın orta bölgesinde zaten eksiği varken ve bunlara Mehmet Topal'ın gidişi de eklenmişken neden öncelikle bir kanat oyuncusu üzerinde yoğunlaştı bunu anlayamadım.

Fenerbahçe ise Wederson-Carlos gibi isimlerin yokluğu Uğur Boral'ın sakatlığı ortadayken yapılacak en doğru işi yaptı.Önce Krasic istendi ancak bonservisinin yüksek oluşu ve Juve'nin ilgisinin kendisini cezbedişi gözleri Dzsudzsak'a çevirdi.Oyuncu ile anlaşıldı haberleri varken PSV Fenerbahçe bize teklif yapmadı dedi.

Ve dün Türk medyasında da yer alan Fenerbahçe'nin Stoch'a ilgisi,bugün kulüpten yapılan resmi açıklama ile son buldu.

Stoch Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyduğu,iş yapabilecek bir isim olmasının yanısıra Chelsea scoutlarının kendisini henüz 17 yaşındayken izleyip yeteneklerini onayladıkları bir potansiyele sahip.Daha da fazlası Dünya Kupası'nda parlama yapabilme ihtimali var ve Twente ile şampiyonluk yaşadığı yıl gösterdiği performans sonrası kupadan önce kadroya katabilmek de ayrı bir artı.

1.68 boya sahip olan Stoch top kontrolü yüksek ve süratli bir oyuncu.Uzaktan şutları etkili olan Slovak futbolcunun Twente'de kiralık geçirdiği sezonda 32 maçta 10 gol 4 asisti vardı.İki kanatta da açık olarak oynayabilen Stoch'un çoğunlukla solda oynadığını da ekleyelim.Slovak milli takımının Dünya Kupası'nda ki ilk maçı Yeni Zelanda ile 15 Haziran'da 14.30'da olacak ve Stoch'u Twente maçlarından sonra ilk kez izleme fırsatımız olacak.26-27 yaşındaki futbolculara çift haneli milyon eurolar vermektense katkı sağlayacağı kesin ve genç bir oyuncuyu kadroya katmak çok daha mantıklıydı.Umalım da bu tarz hamleler daimi olsun.Stoch hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...