Çarşamba, Haziran 16

Güney Afrika 2010 incelemeleri {H Grubu}

35 maçlık yenilmezlik serisine Konfederasyon Kupasında ABD tarafından son verildiğinden bu yana 10 maçlık kazanma serisi kazanan İspanya H Grubunun olduğu gibi turnuvanın da Brezilya ile birlikte en ciddi favorilerinden.

İspanya Del Bosque yönetimi altında son Avrupa Şampiyonu apoleti ile katıldığı turnuvada en 'herşeyi yerli yerinde' olan takım olarak gösteriliyor.Cesc Fabregas,David Villa ve Fernando Torres takımın en güvendiği isimler.Şüphesiz Xavi,İniesta gibi isimler de İspanya'nın işleyen düzeninin en önemli noktaları ancak yaşadıkları sakatlıklar sıkıntı yaratıyor.

Tek tek saymaya kalkarsak her bölgesinde Avrupa'nın en iyi oyuncuları yer alıyor.Potansiyelleri yine sonuna kadar gidebileceklerini gösteriyor.Sakatlıklardan yana başları daha da derde girmez ise Avrupa Şampiyonluklarına Dünya Kupası zaferini de eklememeleri için hiçbir sebep yok.

Takımın tamamı izlenmeye ve yazılmaya değer ancak kalede Casillas dünyanın en iyi 3 kalecisi arasına rahatlıkla girebilecek durumda.Forvette Fernando Torres-Villa ikilisi Arjantin'in sahip olduğu hücum gücüne rakip niteliğinde.Ve orta sahada Xavi-Inıesta-Alonso gibi isimler izlenmeye değer.Onlar olmadan Messi'nin Arjantin'de hünerlerini sergilemekte sıkıntı yaşadığına şahit olduk.

Şili takımı turnuvada yer alan Güney Amerika takımları arasında kıtanın ekolünü halen oyun stiline yansıtan belki de yegane takım.Brezilya'nın dahi artık Batı Avrupai oyunu benimsemesinin tartışıldığı bir noktada Arjantinli hoca Marcelo Bielsa ile sürekli hücum futbolunu oynayan bir ekip.

Avrupa'nın çeşitli takımlarında oynayan etkili oyuncuları var.Alexis Sanchez,Matias Fernandez,Mark Gonzalez,Jorge Valdivia ve golcü oyuncu Humberto Suazo takımın en önemli isimleri.Genç ve dinamik oyunculardan kurulu Şili takımının belki de tek handikabı 1962 Dünya Kupası'ndan bu yana bu turnuvada maç kazanamamış olmaları olabilr.

Bu turnuvadaki hocalar arasında 18 kez ile en çok kupa kazanmış isim olan Ottmar Hitzfeld'in başında olduğıu İsviçre Euro 2008'den sonra bir değişim geçiriyor gibi.Elemelerde evinde Lüxemburg'a kaybeden takım korkulu rüyalar görmüş sonrasında yinede gruptan çıkmayı başarabilmişti.

Philipe Senderos,Alexander Frei ve Tranquillo Barnetta gibi isimler halen kadroda ve takımın en önemli silahları.Blaise N'Kufo da elemelerde etkili olmuş bir isim ve kupada da gol yollarında katkı sağlamaya çalışacak.Dünya Kupası tarihinde gruplarda gol yemeyerek elenen tek takım olma özelliğini 2006 Dünya Kupasında kazanan İsviçre Hitzfeld gibi bir teknik hoca ile ikincilik adına sonuna kadar mücadele edecek bir takım olacak şüphesiz.

Honduras milli takımını 2 ay kadar önce İnönü'de milli takımımız ile yaptıkları maçta izlemiştik.Eski Inter'li forvet David Suazo,Tottenham'lı orta saha Wilson Palacios Avrupa'da bilinen kaliteli isimleri takımın.Carlos Pavon takımın en golcü ismi.Geri kalanı Honduras liginde top koşturuyor.Zayıf bir takım Honduras.Gruptan çıkma adına İspanya dışındaki 3 ekipten en az şansa sahip olduklarını söylemek zor değil.


Başta da söylediğimiz gibi İspanya grubun net favorisi.İkincilik adına İsviçre ile Şili'nin çekişeceğini ancak ofansif olarak daha güçlü gözüken Şili'nin daha şanslı olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...