Salı, Haziran 15

Güney Afrika 2010 incelemeleri {G Grubu}


Kupanın ölüm grubu olarak gösterilen G Grubu'nda Kuzey Kore'yi bu tanımın dışında tutmak gerek.

Kuzey Kore takımı turnuvanın puan alamayacak takımları arasında bir sıralama yapılsa en yüksek ihtimalle ilk sırayı alacak takım olurdu.Şöyle ki takımın en golcü oyuncusu Kim Myon Won'u 23 kişilik listede kaleci olarak göstererek akılları sıra uyanıklık yapmak istediler.Olaya uyanan Fifa olunca en golcü oyuncuları bir kaleci olarak kadroda yer alıyor şuan.Ve onu kale dışında bir mevkide oynatma imkanları yok.Güney Asya'nın Rooney'i olarak adlandırdıkları Jong Tae Se dışında vasat hatta vasat altı bir kadroya sahipler.0 puanla kapatmaları kesin gibi.

Fildişi Sahili hem teknik hem fiziki olarak kupada Afrika takımları arasında en göze çarpanlarından biri.

Bu akşam Portekiz ile karşılaşacak olan takımda Drogba yaklaşık 10 günce önce Japonya ile yapılan hazırlık maçında kırılan ikincil kol kemiği için geçirdiği ameliyatın üstünden 1 hafta kadar bir süre sonra oynayabilecek durumda.Bugün sonrada da olsa oyuna girebilir.

Kadroda Salomon Kalou,Kolo ve Yaya Toure kardeşler,kaleci Boubacar Barry,Didier Zokora ve Galatasaraylı Keita gibi isimler var.Afrika'da ki eleme grubundan namağlup olarak çıkmalarında rağmen Vahid Halilhodzic'le yollarını ayırarak Sven Goran Eriksson ile anlaştılar.Sebep neydi bilemiyorum ancak Eriksson'un Halilhodzic'ten ne üstün yanını gördüler merak ediyorum açıkçası.

Turnuvada her takımı yenebilecek kapasiteye sahipler.Sakatlıklar canlarını sıkmazsa gruptan çıkma adına bir hayli şanslılar.

Portekiz Nani'nin turnuva hazırlıkları başladıktan 2 gün sonra kadrodan ayrılmasına üzülürken dün havalanında Nani'nin 2 güne bişeyim kalmaz tarzı açıklamaları ortalığı karıştırmış.

Portekiz dünyanın en iyi pas yapan ekiplerinden biri.Başta Cristiano Ronaldo olmak üzere çok teknik isimlere sahipler.Pas becerileri Brezilya ile yarışır düzeyde aslında.2 eksikleri var bana göre.Bir klas bir golcü eksiklikleri var,Nuno Gomes'den sonra öyle bir ismi bulmakta zorlandılar şu anki kadroda Hugo Almeida ve Liedson Portekiz dışında pek istikrar sağlayamamış isimler.Neden 23 kişilik kadroda ligimizde harika bir sezon geçiren Makukula düşünülmedi sorulması gereken bir soru.İkinci sıkıntıları ise defans arkasına atılabilecek yüksek toplar.

Kadrodaki Deco,Pepe ve Liedson'un Brezilya asıllı olmaları da Brezilya ile yapacakları maç hakkında izlenmesi gereken ayrı bir anektod.

Grubun favorisi tabiki Brezilya.Bu turnuvadaki kadroları her yönden komple.Tarihi boyunca düzenlenen tüm Dünya kupalarına katılma ve 5 kez de kupayı kaldırma başarısı gösteren Brezilya 6.kez bu işi başarma adına yine favori gösterilen ekip.

Basit bi şekilde formda Kaka ve Luis Fabiano ile Brezilya'nın son 4 e kalabileceğini öngörseniz kimse karşı çıkmaz.Dunga'ya Brezilya basınında takımı Brezilya'nın bol pasa dayalı oyun anlayışından çok Batı Avrupa tarzı oynattığı yönünde eleştiriler olduğunu da hatırlatalım.

Defansta Inter'de harika bir sezon geçiren ve önümüzdeki sezonun pek muhtemel Real Madrid yolcusu Maicon'un yanısıra Lyon'lu Bastos da dikkatle izlenmesi gereken isimlerden.Ortasahada Kaka ve Elano takımın şefleri görünümündeyken ileri uçta Luis Fabiano ve Robinho ikilisi takımın gol silahları olacak.

Özellikle Galatasaray'a geldikten sonra gözden düşen Elano'nun kendini göstermek adına bu turnuvada çıkış yapması beklenebilir.

Brezilya grubun favorisi ve hernekadar ölüm grubu dense de şu kadroyla,iyi de bir kaleci bulmuşken liderliği kimseye bırakacaklarını sanmıyorum.İkincilik için Portekiz ile Fildişi sahilinin kapışmasını izlemek keyifli olabilir.Bu akşamki maçta bu nedenle aman gol yemeyelim düşüncesi hakim olabilir her iki takıma da.Keza aralarında oynanacak maç üst tura çıkanı belirleyebilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...