Perşembe, Ekim 7

House MD

Şimdilerde 7.sezonu yayında sanırım.Uzun süredir methini duyduğum halde 1 ay kadar önce izlemek nasip oldu.Samimi olmak gerekirse ilk başlarda çok da abartılcak bir yanı yok dediğim dizi zamanla barındırdığı detaylar sayesinde kendisine bağlamayı başardı.

22 bölümlük ilk sezonun 20.bölümünü dün akşam çeşitli kaynaklardan izlemeye çalıştım ancak başaramadım.İndirmeyle de uğraşamyınca bu akşama kaldı.İzleyebilmek için internetin altını üstüne getirdim ama yok! O sırada blogda bahsetmedim dimi ben bu diziden dedim kendi kendime ve işte burdayız.

Efenim doktor Gregory House dizinin ana karakteri.Senaristler öyle bir karakter yaratmışlar ki karşınızda alemin en zeki,en çalışkan,en idealist,en pratik olduğu kadar saplantılı,ukala,çok bilmiş doktoru var.Çoğunlukla kendi kararları uygulansın istiyor ancak çalıştığı klinikte emrinde çalışan 3 kişilik ekibin fikirlerine de sıklıkla başvuruyor.Zaman zaman onlarla ters düştüğünü izlemek bir yana kliniğe gelen insanların gündelik hayatta defalarca yaptıkları bir hareketten hastalıklarını söyleyebilmesi insanı diziye bağlayan ufak detaylardan biri.Keza hastalık konuları dışında House tam bir insan sarrafı.Karşısındaki hastanın tipine şöyle bir bakıp hayat tarzını sonu gelmeyen cümlelerle suratına vuruyor.Hem hasta hem siz izlerken ağzınız açık kalıyor resmen.

Yıllar önce geçirdiği bir rahatsızlık yüzünden bacağı için bir karar vermek zorunda kalan ve verdiği karar sonrası ömür boyu ağrı çekmeye ve ağrı kesici olarak bağımlılık derecesinde vicodin yutmaya mahkum kalması yüzünden hem pişmanlık yaşayan hem de kendini suçlayan Gregory House baston kullanmaya başladığından beri daha aksi bir insan haline gelmiş.

House MD sonuç olarak yukarıda bahsettiğim ve şimdi aklıma gelmeyen onlarca detayıyla ilginç bir dizi.Sakın ''amaaaan hastane dizisiymiş bu be'' deyip burun kıvırmayın.Bi deneyin,pişman olmazsınız :)

2 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Harika bir dizi.
''Samimi taklidi yapabilirsen, her şeyin taklidini yapabilirsin.''
gregory hause

MuL€ dedi ki...

aklıma gelmeyen onlarca detay demiştim ya 'everybody lies' ı unutmuşum mesela belkide en önemlisi :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...