Salı, Ekim 12

Allen Iverson Beşiktaş'a doğru

Beşiktaş camiası bu günlerde yeni bir yıldız transferin heyecanı içerisinde.Geçen sene futbolda gelen şampiyonluğun kutlamaları sırasında taraftarların Quaresma! tezahüratları sonrası yönetim büyük emekler sonucu Portekiz futbolunun kariyeri düşüşler yaşamış olsa da şu an futbol oynayan bana göre en yetenekli iki oyuncusundan Ricardo Quaresmai'yı kadrosuna katmıştı.

El Amin'li Larry Ayuso'lu Beşiktaş kadrosu 04-05 sezonunda Efes Pilsen'e finalde kaybettiğinden beri Beşiktaş erkek basketbol takımı hep ödenmeyen maaşlar,idmana çıkmayan oyuncularla gündeme geldi.Playofflarda da finaller kısmında göremez olduk kendilerini.

Benim bildiğim kadarıyla 1-2 aylık bir girişim var Allen Iverson için.Nba'de sezon öncesi kampları için herhangi bir takımdan teklif almayan Iverson Çin ligi takımlarından yüksek meblağlı teklifler almış ama reddetmiş.Beşiktaş'ın ilgisine ise başından beri olumlu karşılık var Iverson cephesinden.Dünya Basketbol Şampiyonası sonrası İstanbul ve Türkiye'ye olan bakışının da olumlu yönde değiştiğini öngörmek mümkün.

Görüşmelerdeki tek sıkıntı Iverson'ın; kendisine verilecek olası bir cezanın kendisine önerilen sözleşme miktarı olan 1.5 M $'ın yüzde birinden daha az bir tutar olabileceği maddesini sözleşmeye eklemek istemesi olmuş.Beşiktaş yönetimi de yıllığı 2M $ net ücret veren bir sözleşme ile karşısına çıkmış.Beşiktaş tarafı imzanın bu haftasonuna kadar atılması umudu içerisindeyken Amerikan basını Iverson'ın 10 günlük bir süre istediği ve bu süre içerisinde kararını açıklayacağını haber etmişler.

Iverson'ın menejeri oyuncunun basketbol oynamak istediğini ve İstanbul'a gelmeye sıcak baktığını ifade etmiş.Bu iş olacak gibi.Iverson benim basketbol oynamaya başladığım 99 yılında Philadephia forması ile şimdinin Lebron James'i gibi birşeydi basketbola yeni başlayanlar için.Onun ayakkabıları kapış kapış satılırdı hiç unutmam.Yetenek ölmez.Ama Iverson'ın basketbolu bıraktım-yok vazgeçtim oynayacağım içerikli hikayelerini de paylaştık geçen sezon.Basketbolunu izlemek keyif verir elbet ama kimse ondan El Amin gibi Ayuso gibi takımı sırtlamasını beklemesin bence.Umarım yanılırım.Yanılırsam da ilk fırsatta kendisini izlemek için biletixi ziyaret ederim.

1 yorum:

Tolga TOPÇU dedi ki...

Bu adamı ayağa kaldıracak olan sevgidir, o da Beşiktaş'ta mevcuttur. İstanbul'u ve ülkemizi tam tanıdığını sanmıyorum, daha gelirken şaşırmaya başlayacak.

Bu arada Ayuso takım falan sırtlamadı, yetenekli, zaman zaman iyi oynayan, bencil hazretleri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...