Salı, Kasım 15

Kaleye Geçen Forvet 2 Penaltı Kurtardı,1 Kendi Attı,Takımı Turladı!



İngiltere Kuzey Konferans ligi takımlarından Corby Town'ın 18 yaş altı takımı,İngiltere Futbol Federasyonu'nun u18 takımlar için düzenlediği ve her yıl 474 takımın katıldığı FA Youth Cup'ta benzeri görülmemiş bir dramatik hikaye sonunda tur atlamayı başardı.Atılan kalecisinin yerine geçen forvet oyuncusu James Harrison,uzatmalar sonunda penaltı atışlarında rakip Dagenham Red takımının 2 penaltı atışını kurtarmasının ardından takımın son penaltısını gole çevirerek takımının tur atlamasını sağlamış.

Fa Youth Cup çoğunlukla Premier Lig ile alt lig kulüplerinin altyapı takımları ile amatör kulüp takımlarının katılımıyla oynanıyor.Maçın dramatik hal aldığı uzatma anlarının öncesinde normal süresinin hikayesi de ilginç.

Dagenham Red takımı maçın henüz 6.dakikasında bir frikik golüyle öne geçmiş ardından Corby Town kısa bir süre sonra ironik bir şekilde Dag&Red adına frikiği atan Frost isimli oyuncunun ters kafasının neden olduğu bir golle beraberliği sağlamış.Dakikalar 29'u gösterirken Dagenham Red 2-1 öne geçmiş deplasmanda ve maç uzun süre böyle gitmiş.

Dakikalar 80'i gösterirken Daggers bir penaltı kazanmış.Corby Town kalecisi Wallis frikiği gole çeviren ve kendi kalesine 1 gole neden olan Dag&Red oyuncusu Frost'un yere düşürülmesinin ardından kullandığı penaltıyı kurtarma başarısını göstermiş.Bu kurtarış takımı gazlamış olacak ki 3 dakika sonra Corby Town 2-2 lik beraberliği sağlayan golü bulmuş.

Uzatmaya giden maçta 103.dakikada Corby kalecisi Wallis ceza sahası dışında elle oynayınca oyundan atılmış ve kalan 17 dakikada kaleyi takımın forvet oyuncusu James Harrison almış.Skoru 2-2'de tutmayı başaracak bir performans göstermiş Harrison.

Maç penaltılara gidince Harrison adete devleşmiş kalede ve Dag&Red takımının iki penaltısını kurtardıktan sonra avantaj Corby Town'a geçtiğinde son penaltıyı kendisi kullanarak ağlara yollamış ve takımını Manchester City ile karşılaşacakları bir sonraki tura taşımış.

Şu an kim olduğunu hatırlamıyorum ancak yıllar önce denk geldiğim bir kaleci röportajında nasıl kaleci olduğu sorulduğunda ''futbola forvet olarak başladım,kalecimiz atılınca kaleye geçtim o maçtan sonra da kariyerime kaleci olarak devam ettim'' şeklinde anlatan bir kaleci vardı Türkiye'de.Kimbilir belki Harrison da hazır gençken ''ağaç yaşken eğilir'' mantığıyla pozisyonunu değiştirmeyi düşünebilir.

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...