Cuma, Eylül 16

Onur Mücadelesi // Gaziantep:1-Fenerbahçe:3


Dünya üzerinde bir spor kulübü daha camia olarak böyle bir sınavdan geçti mi bilmiyorum.Ama Fenerbahçe bu travmadan olabilcek en az hasarlarla çıkmayı başarıyor görünüyor ki bu da yaşanan zor zamanlarda birlik olan taraftarın vereceği desteği kat be kat arttıracak bir etken.Bu yıl elde edilecek her türlü başarıda en büyük pay onların olacak kuşkusuz.

Öyle şeyler yaşandı ki günlerce midesinde taş varmışçasına,boğazına bir yumru tıkanmışcasına kalmıştı herkes.Bu takımı bu duruma sokanlar,bunları yaşatanlar cezalandırılsındı ağız birliği.Bir yandan onlara olan kin ve nefret dile getirilirken bi taraftan bu işleri camiaya yakıştıramıyor,diğer yandan sonu nereye varacak endişesi,oyuncuların bunlardan nasıl etkileneceği vs gibi durumlar sıkıntının boyutunu arttırıyordu.

Varolduğu söylenen delillerin,bazı haysiyetsizlerce gazlanarak ortalığı ayağa kaldırma çabaları bir süre sonra neyin ne olduğu belli olmaya başlayınca Fenerbahçe taraftarının isyanına,direnişine dönüşmüştü.Her zaman olduğundan daha bir,daha güçlü,daha bağlı bir kitle haline geldi ve haklı mücadelerini her alanda savunmaya başladı taraftar.Yürüdüler,ilk hazırlık maçında tepkilerini dışa vurdular,manen gösterilen destekten sonra maddi olarak da kendi rekorlarını kırarak neden bunca zaman oluşturdukları topluluğa Cumhuriyet dendiğini kanıtladılar.

70 günü aşkın zamandır Fenerbahçe kulübünün başkanını ve yöneticilerini henüz ortada kanıtlanmış birşey yokken parmaklıklar ardına alan bu düzene sessiz kalmadı Fenerbahçe camiası,bundan sonra da kalmaya niyeti yok orası kesin.

Türk futbolunda şike soruşturması ile ilgili olarak konuşulacak elbet çok şey var.Çok şey daha ortaya çıkacak orası kesin.

Geçtiğimiz hafta Orduspor maçı ile aylar sonra tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçerek sahaya çıktı çubuklu.Gidenler,gelenler yaşanan dönemin yarattığı olumsuz hava,sakatlıklar düşünüldüğünde takımda hele de sezonun ilk maçındayken bir ritm bozukluğu görmek şaşılacak birşey değildi.Buna rağmen kazanarak başlamasını bildi Fenerbahçe.

Bu akşam son 3 yıldır yenilgiyle döndüğü Antep deplasmanında yine Gökhan,Emre,Serdar gibi ilk 11'in as oyuncularından yoksun bu takım 0-1 mağlubiyetten maçı 3-1 çevirmesini bildi.

Taraftarının bu süreç boyunca gösterdiği duruşa benzerdi aslında takımın bugünkü görüntüsü.Tıpkı olay ilk patlak verdiğinde şaşkın ördeğe dönen taraftar gibi maç 0-0 ken net penaltıyı es geçen Bülent Yıldırım tüm takımın konsantrasyonunu bozdu ve hemen ardından Olcan'ın ayağına iyi oturan top ile Antep öne geçti.

Buna rağmen panik yapmadı sahadaki 11 ve kaptanın golüyle önce eşitliği sağladı.Tıpkı taraftarın yaşadığı şaşkınlıktan sonra birlik olması gibi.Alex gerçekten çok büyük topçu.Bunu her geçen maç zekasıyla,paslarıyla kanıtlıyor.Ziegler kendisini 2 maç izleyip değerini ucuzdan biçenlere inat bir performans sergiledi bugün.İlk 2 golde yaptığı ortalardan sonraki 2.vuruş gol vuruşu oldu 3.golde ise golün asistini yaptı.Bienvenu bileklerine çok hakim,bu sezon 8-10 gol katkı alsak ondan iyidir,özellikle deplasmanda yapacağı koşulardan çok ekmek yiyeceğiz dedikten kısa süre sonra doğru yerde durarak güzel bir kafa vuruşuyla golünü de attı.

Kısacası takım ilk haftaki durgun görüntüsünden uzak çok daha organize gözüktü.Antep ise özellikle hücumda geçen seneden çok daha zayıf.Frikikten gelen gol haricinde Volkan'ı zorlayacak pozisyon bile yaratamadılar.

Fenerbahçe'nin ligi pazartesi açıp bugün Cuma maç oynaması ve sıradaki maçlarını 3 gün sonra Salı,ardından 2 gün sonra Cuma günü oynayacak olması gerçekten fikstür sisteminin ne kadar muntazam! işlediğinin bir göstergesi olsa gerek.Bu düzensiz fikstüre rağmen Antep gibi bir kaç hafta sonra çok daha zorlu hale gelecek bu deplasmana 2.haftada çıkıp galibiyetle dönmek de ayrı bi avantaj bu da işin çelişkisi heralde.

Fenerbahçe'nin cefakar taraftarı bu sezon alınacak dereceden çok başka şeyleri dikkate alıyor.Fenerbahçe'li oyuncular bu sezon şampiyonluktan çok çubuklunun onurunu taşıdıklarını göstermek için mücadele ediyorlar.Bunu başta Aykut hocanın daha sonra kaptan Alex ve diğer oyuncuların hem açıklamaları hem hal ve hareketlerinde görmek çok da zor değil.

2 aydan fazla bir zamandır harf yazmadık bloga,giriş sayım bile 2 elin parmaklarını geçmez..Okul koşuşturmaları,staj,İstanbul'da son günlerin getirdiği hüzün yüzünden geçen haftayı da boş geçtim ancak bu haftadan itibaren geçen sezonun özellikle ikinci yarısında bizlere bu yazıları ayrı bir keyifle yazdıran bu oyuncuların aynı işi bu yıl da yapacaklarına inanıyorum.

Elde edecekleri başarı ne olursa olsun onların alınteri bizlerin gururu olacak bu yıl,her zaman olduğu gibi..



p.s.geçen hafta fantezi futbol kadrosuna yazdığım ve bu hafta şans vermediğim Alex ve Bienvenu'nun bu performansı Antep deplasmanında beraberliğe razı olan bana da ayrı bi kapak oldu :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...